Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία με την ιστορία του Άλεξ Μπάτι. Πως είναι δυνατό για έξι χρόνια δύο ενήλικες και ένα παιδί να έχουν ξεφύγει από τα ραντάρ των αρχών;Τι ακριβώς συμβαίνει στη γαλλική επικράτεια με τις λεγόμενες «περιπλανώμενες πνευματικές κοινότητες» και πόσες από αυτές υπάρχουν σήμερα στη Γαλλία; Ερωτήματα για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ήδη έρευνα ώστε να δοθούν απαντήσεις. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Άλεξ, ο οποίος δεν πήγε ποτέ σχολείο, κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων με τη μητέρα και τον παππού του, ήταν μονίμως περιπλανώμενοι. Έζησαν για κάποια διαστήματα σε διάφορα σπίτια με άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, όχι συχνά τα ίδια και όχι για πολύ στις ίδιες περιοχές.

Μίλησε για διαλογισμό, μετενσάρκωση και ανυπαρξία του πραγματικού κόσμου. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εμμονή του παππού και της μάνας για την ενέργεια, με συνέπεια να κυκλοφορούν μονίμως με φωτοβολταϊκά για τα κηπευτικά τους από τα οποία τρέφονταν και τα οποία ήταν οι μόνες σταθερές στη ζωή τους. Ο παππούς πέθανε πριν από έξι μήνες, η μάνα σχεδίαζε να φύγει για τη Φιλανδία, ο νεαρός όμως στα 17 του, είχε το σθένος να πάρει τη ζωή στα χέρια του, με μόνο εχέγγυο, την αγάπη μιας γιαγιάς που τον περιμένει.

Ο Άλεξ έφυγε νύχτα από τα Πυρηναία όπου είχαν καταλήξει τελευταία. Με μόνο εφόδιο ένα σκέιτμπορντ διέσχιζε για 4 μέρες βουνά και χωριά τρεφόμενος από λαχανικά που έβρισκε στο δρόμο ή στους κήπους. Από τα λεγόμενά του κυκλοφορούσε μόνο τη νύχτα και κοιμόταν την ημέρα. Δεν ήξερε πού ακριβώς βρισκόταν στόχος του όμως να φτάσει σε μεγάλη πόλη για να ζητήσει βοήθεια από τις αρχές. Στις 3 το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, ένας φοιτητής που δούλευε τη νύχτα ως διανομέας φαρμάκων τον αντιλήφθηκε και τον προσέγγισε. Από το τηλέφωνο του φοιτητή ο Άλεξ έστειλε το πρώτο μήνυμα στη γιαγιά του. Κατέληξαν στην αστυνομία για εξακρίβωση της ταυτότητας και επικοινωνία με τις βρετανικές αρχές καθώς και την γιαγιά του Σούζαν Κουρουάνα. Αργά σήμερα ή το αργότερο αύριο ο Αλεξ Μπάτι θα επιστρέψει στην Αγγλία ύστερα από 6 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ