Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη σύλληψη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Parsons Green. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση της Σκοτλαντ Γυαρντ, πως πρόκειται για δίκτυο και όχι μεμονωμένο άτομο.Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προχώρησαν στην σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου. Πρόκειται για άτομο 21 ετών, το οποίο συνελήφθη στο Hounslow, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Νωρίτερα η Αστυνομία του Κεντ είχε συλλάβει έφηβο 18 ετών στο λιμάνι του Ντόβερ, που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο πλοίο για το Καλέ της Γαλλίας. Παράλληλα, ειδικά συνεργία της Σκοτλαντ Γυάρντ, συνεχίζουν την έρευνα σε κατοικία στο Sunberry στην Κομητεία του Surrey. Ανήκει σε δύο ηλικιωμένους Αγγλους που εδώ και σαράντα χρόνια φιλοξενούν παιδιά διαλυμμένων οικογενειών, μεταναστών και προσφύγων. Για τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία έχουν βραβευθεί με μετάλλιο από την Βασίλισσα το 2010. Ο 18χρονος συλληφθείς στο Ντόβερ, ζούσε μαζί τους τα τελευταία χρόνια.

60 σπίτια στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο έχουν εκκενωθεί, ενώ οι ειδικοί ερευνούν για αποδείξεις που θα τους οδηγήσουν σε περαιτέρω συλλήψεις. Μιλώντας στο BBC η υπουργός Εσωτερικών, Αμπερ Ραντ, επιβεβαίωσε, την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας, ότι πρόκειται για τρομοκρατικό δίκτυο κι όχι για ένεργεια μεμονωμένου ατόμου. Ο βαθμός υψίστης Ασφαλείας θα συνεχιστεί, υπογράμμισε η υπουργός, εως ότου εντοπισθεί και εξαρθρωθεί το δίκτυο.

Παρόμοιο μηχανισμός με το Μάντσεστερ;

Πρόσθεσε δε, ότι ο τύπος της αυτοσχέδιας βόμβας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε στην πολύνεκρη επίθεση του Ιουνίου στο Μάντσεστερ. Με τη διαφορά ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε εκπαιδευτεί για την κατασκευή της από ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS στη Λιβύη, ενώ η βόμβα στο Parsons Green δεν εξερράγη. Και αυτό επειδή ο δράστης βασίστηκε σε ένα εγχειρίδιο της Αλ Καιντα, το οποίο κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδικτυο, κι έκανε λάθος υπολογισμό της χημικής σύνθεσης προσπαθώντας να εφαρμόσει τις οδηγίες.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο