Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

«Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας εναντίον πολιτικών προσώπων και, μάλιστα, του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, έδειξαν την αγανάκτηση του λαού μας που έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, για την εξαθλίωση, η οποία παρατηρείται σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής των Ελλήνων…

Θα πω, χωρίς περιστροφές, ότι και εγώ αγανακτώ, διότι η Πολιτεία φέρεται με περίσσεια σκληρότητα προς την Εκκλησία γενικώς, αλλά και προς την ακριτική Μητρόπολή μας. Γιατί με τους δυσβάστακτους φόρους μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και μας οδηγεί στο να σταματήσουμε την λειτουργία των μικρών φιλανθρωπικών μας Ιδρυμάτων.

Παρά ταύτα, δεν με βρίσκει σύμφωνο η ματαίωση ή η υποβάθμιση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων. Γιατί οι παρελάσεις γίνονται για να τιμηθούν κάποιοι ήρωες που εδόξασαν την Ελλάδα και μας δείχνουν τον δρόμο του καθήκοντος και της τιμής, όπως τα παλληκάρια του 1940. Θέλω να πιστεύω, ότι οι σημερινές θλιβερές εκδηλώσεις δεν θα αποτελέσουν, για κανένα λόγο, πρόσχημα για να καταργηθούν μελλοντικώς οι παρελάσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για την Πατρίδα μας και για την κατάφορτη από δόξα ιστορία της.

Σε όλους όσοι αντιδρούν έναντι των πολιτικών μας έχω να πω τούτο : Όταν θα έλθουν – όποτε έλθουν – οι εκλογές, έχουν στα χέρια τους ένα δυνατό όπλο : την ψήφο. Ας τους μαυρίσουν και ας τους στείλουν στα σπίτια τους. Η δημοκρατία αυτόν τον δρόμο γνωρίζει. Όλα τα άλλα αποτελούν εκτροπή. Και την εκτροπή την έχουμε γνωρίσει και την έχουμε ζήσει όλοι μας στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν…

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τους προσφιλείς μου συνέλληνες. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια Ελλάδα σεβαστή στους φίλους και υπολογίσιμη στους εχθρούς, ιδιαίτερα τώρα που διερχόμαστε τους κρίσιμους αυτούς καιρούς».

Εν Δελβινακίω τη 28η Οκτωβρίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ