Η Δούκισσα του Σάσσεξ κατηγορεί το Μπάκινγχαμ για «συνεχή ψεύδη εισβάρος τους». Δυο αποσπάσματα από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη στην Όπρα Γούινφρεϊ τάραξαν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ, τον Απρίλιο του 2020, παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους να υπηρετήσουν το Στέμμα και ζουν πλέον στην Καλιφόρνια. Για πρώτη φορά αποφάσισαν να μιλήσουν για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τη γνωστή παρουσιάστρια και προσωπική φίλη τους, Όπρα Γούινφρεϊ.

Αρχικά το Παλάτι επιχείρησε να απαξιώσει την απόφαση του ζευγαριού να δώσει συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, αφού την ίδια ώρα ο 99χρονος Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισσάβετ, Φίλιππος, νοσηλεύεται εδώ και 16 ημέρες στο νοσοκομείο. Σήμερα μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι χθες υπεβλήθη επιτυχώς σε εγχείρηση στη καρδιά.

Η Νταϊάνα ακόμα παρούσα…

Όμως, μετά το πρώτο απόσπασμα της συνέντευξης και τη δήλωση του Χάρι που ούτε λίγο ούτε πολύ παραλλήλισε την αντιμετώπιση που είχε το ζευγάρι με εκείνη της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, προκλήθηκαν αντιδράσεις από το Παλάτι, που όλως τυχαίως ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για τους ισχυρισμούς δύο υπαλλήλων, ότι υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά από την Μέγκαν Μάρκλ.

Οι ισχυρισμοί ήρθαν στο φως αργά χθες το βράδυ από τους Times, ενώ λίγες ώρες μετά το CBS κυκλοφόρησε το δεύτερο απόσπασμα της επικείμενης συνέντευξης, όπου η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορεί ευθέως τη βασιλική οικογένεια για «συνεχή ψεύδη εισβάρος» του ζευγαριού. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της ίδιας δήλωσε, ότι η Δούκισσα είναι εκείνη που έχει υποστεί μπούλινγκ.

Η ολοκληρωμένη συνέντευξη θα προβληθεί την Κυριακή στο αμερικανικό δίκτυο CBS και στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ φαίνεται πως η αποφασιστικότητα της Μέγκαν να μιλήσει για όλα θα φέρει μια ακόμα annus horribilis στη Μοναρχία. Έτσι είχε χαρακτηρίσει τη χρονιά του 1992 ηΒασίλισσα Ελισσάβετ, όπου μεταξύ άλλων δυσάρεστων γεγονότων για το Παλάτι ήρθε η δημοσίευση του βιβλίου της Πριγκίπισσας «Νταϊάνα, Η αληθινή της ιστορία», που αποκαλύπτει τα προβλήματα που είχε ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Κάρολο και μάλιστα την εξωσυζυγική του σχέση με την Καμίλα.

Ζωή Κατζαγιαννάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ