ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ.

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας.

«Ένα σκουλήκι ψόφιο, να το σκοτώσω δεν μπορώ να φύγω δεν μ’ αφήνει!» Το δίλημμα του Ραγκούση σχετικά με τους 300 λαθρομετανάστες, απεργούς πείνας της Υπατίας. Εκείνοι δεν τρωνε, τους πάνε σε νοσοκομεία. Εκείνος δεν μιλάει και παραμένει στην κυβέρνηση.

Τι περιμένει; Το πιθανότερο είναι, τίποτα! Εκτός αν ακολουθεί την πρακτική του Καραγκιόζη: Να τους αφήσει να πεινάσουνε, να πουντιάσουνε, να αρπάξουνε τον ιό Α, να πάψουμε να έχουμε πρόβλημα!..

Διότι σε κάθε άλλη περίπτωση κάθε άλλη κυβέρνηση και κάθε άλλος υπουργός θα ενεργούσαν βάσει ενός κάποιου σχεδίου! Ετούτοι, τους αφήσανε ανενόχλητους να έλθουνε στην Αθήνα. Τους επιτρέψανε να κλειστούνε στη Νομική. Έπειτα χαλάσανε τον κόσμο -για το θεαθήναι- να τους βγάλουνε από κει. Τους πήγανε στο Υπατίας. Για 15 μέρες, είπαν, πέρασαν εικοσιπέντε κι ακόμα μέσα είναι. Μόνον όσοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία βγαίνουν από εκεί…

Ελεύθεροι πολιορκημένοι!

Στο μεταξύ, ο Ραγκούσης φωνάζει «δεν θα νομιμοποιήσουμε ομαδικά τους λαθρομετανάστες». Ε, ας τους νομιμοποιήσουμε έναν-έναν, βρε αδελφέ! Ας τους φορτώσουν σε φορτηγά και ας τους στείλουν από κει που μας ήρθαν. Ας κάνουν κάτι τελοσπάντων! Διαφορετικά αν αρχίσουν σε λίγο οι άμοιροι να πέφτουν ένας-ένας από την πείνα, ούτε που θέλω να σκέφτομαι τη διεθνή κατακραυγή που θα ξεσηκωθεί εναντίον μας!

Τώρα, μεταξύ μας, όλα τα περίμενα να συμβούν σ΄ τούτο τον τόπο από όπου όλοι είμαστε έτοιμοι (ψυχικά τουλάχιστον) να αποδράσουμε για άλλες πολιτείες μπας και μπορέσουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας. Ανθρώπους αποφασισμένους να πεθάνουν διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα, ε, αυτό δεν το περίμενα!..

Δεν τους είπε κανείς πως ζουν οι μετανάστες στην Ομόνοια; Δεν έμαθαν τι συμβαίνει στην Πάτρα; Δεν άκουσαν τίποτα για την Θεσσαλονίκη; Τέτοια απελπισία, τέτοια απόγνωση; Να βλέπουν τη σωτηρία τους σε έναν τόπο όπου έπρεπε να έλθει ένας Στρος Καν για να μας ανοίξει τα μάτια; Να μας αποκαλύψει ότι πριν ακόμα από τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου σχεδίαζε να μας φορέσει καπέλο του ΔΝΤ. Ήτανε τότε που έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Τα δανεικά λεφτά του  ΔΝΤ και όσα θα μάζευε από τα χαράτσια και το πετσόκομμα των μισθών εννοούσε ο άνθρωπος και ‘μεις τον παρεξηγήσαμε …

Όπως κάναμε και με τον Σημίτη και θα πάμε, λεει, τώρα έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι για να φωνάξουμε «Σημίτη γερά, φέρε πίσω τα λεφτά»! Πώς θα τα φέρει πίσω; Αφού ο Πάγκαλος το ‘πε: Μαζί τα φάγανε!

Γιατί κράξανε τον Πάγκαλο στη Γαλλία; Μα για τον ίδιο λόγο που κράξανε τον Παπανδρέου στην Γερμανία. Κάποτε «έξω» πηγαίναμε καλά. Τώρα κάναμε το «μέσα»-«έξω»!

«Ένα σκουλήκι ψόφιο». Κράτα γερά κι αμόλα καλούμπα. Λίγο ψηλότερα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα. Όχι εμείς, Οι χαρταετοί …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ