Συνεχίζεται στη Γερμανία ο απεργιακός πυρετός. Μετά τους αγρότες και τους μηχανοδηγούς σειρά έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια. Αύριο στα ΜΜΜ.Mηχανοδηγοί, αγρότες, μεταφορείς, νοσοκομειακοί γιατροί…και σήμερα οι εργαζόμενοι σε μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας. Oι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τον ένα κλάδο να παίρνει την απεργιακή σκυτάλη από τον άλλο. Συγκεκριμένα σήμερα απεργεί το προσωπικό ασφαλείας σε έντεκα γερμανικά αεροδρόμια. Πρόκειται για εργαζόμενους με ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi απεργούν για 24 ώρες, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, τα αεροδρόμια Αμβούργου, Βρέμης, Ανοβέρου, Βερολίνου, Βόννης/Κολωνίας, Nτίσελντορφ, Λειψίας/Χάλε, Δρέσδης, Ερφούρτης, Φρανκφούρτης και Στουτγκάρδης. Δεν απεργούν τα αεροδρόμια Μονάχου και Νυρεμβέργης, διότι εκεί το προσωπικό ασφαλείας υπόκειται σε άλλο δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς.

1.100 πτήσεις και 200.000 επιβάτες

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τις προειδοποιητικές απεργίες επηρεάζονται 1.100 πτήσεις και 200.000 επιβάτες. Ειδικότερα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου 50.000 επιβάτες αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία, με 170 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί πλήρως. Στα αεροδρόμια Στουτγκάρδης και Αμβούργου ακυρώθηκαν επίσης όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουν ήδη ακυρωθεί 310 από τις 1.120 προγραμματισμένες πτήσεις, όμως η Lufthansa ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της, μεταξύ αυτών πτήσεις τράνζιτ και πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, θα διατηρηθεί, ακόμη κι αν οι χρόνοι αναμονής είναι μεγαλύτεροι.

Δεν αποκλείεται πάντως το επόμενο διάστημα να συνεχιστούν οι απεργίες στα γερμανικά αεροδρόμια. Μετά το προσωπικό εδάφους και το προσωπικό καμπίνας της Lufthansa τηρεί στάση αναμονής, μετά την αποτυχία των πρόσφατων διαπραγματεύσεων του συνδικάτου UFO με την πλευρά της Lufthansa.

Για αύριο Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του γερμανικού προϋπολογισμού, είναι επίσης προγραμματισμένες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη Γερμανία, εκτός της Βαυαρίας. Το συνδικάτο Verdi εντείνει τις πιέσεις για την επόμενη συλλογική σύμβαση εργασίας για περίπου 90.000 εργαζομένους σε τραμ, λεωφορεία και μετρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ