Η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για δεύτερη φορά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, με το Δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στην Έκθεση Seatrade Med Cruise, που διεξήχθη στη Μασσαλία της Γαλλίας από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου. Οι συμπράττοντες φορείς δημιούργησαν ένα περίπτερο 12 τ.μ, στο οποίο διατέθηκαν έντυπα τουριστικής προβολής και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλων των παραγόντων είναι η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού τόσο στη πόλη του Βόλου, όσο και στις ευρύτερες περιοχές της Θεσσαλίας. Επιπλέον, άμεσος στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Η Seatrade Med Cruise είναι από τις σημαντικότερες διεθνείς Εκθέσεις κρουαζιερόπλοιων, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια σε κάποιο λιμάνι της Μεσογείου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση παρέχει εκτεταμένο κοινωνικό πρόγραμμα, το οποίο χρησιμεύει ως μια ιδανική πλατφόρμα ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διοργάνωση κρουαζιέρων και την ανάπτυξη του τουρισμού. Άμεσοι στόχοι της Seatrade Med Cruise είναι η προσέλκυση ιδιοκτητών κρουαζιερόπλοιων και επιχειρήσεων, οι οποίες ασχολούνται με το μάρκετινγκ, την προώθηση υπηρεσιών, τον σχεδιασμό δρομολογίων και την πώληση. Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιοκτήτες και οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν το λιμάνι της χώρας που εκπροσωπούν, με σκοπό την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στην εκάστοτε χώρα και την αύξηση του εγχώριου τουρισμού. Παράλληλα με την έκθεση διεξήχθη και ένα διεθνές συνέδριο με θέματα κρουαζιέρας, στο οποίο προσκλήθηκαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο του τουρισμού.

Στην έκθεση Seatrade Med Cruise συμμετείχαν η κα Μαρία Θλιβερού προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, η κα Σούλα Μπαρτζώκα πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Βόλου, ο κος Ιωάννης Πρίγκος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο κος Παναγιώτης Φεύγας υπεύθυνος Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και η κα Θέκλα Καμμένου, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.