ΑΘΗΝΑ. Ο υπερμαραθωνοδρόμος Jürgen Mennel (Γιούργκεν Μέννελ), που έχει θέσει ως στόχο την κάλυψη της απόστασης των 2.200 χλμ. από το Χαϊλμπρόν της Γερμανίας στον Μαραθώνα (Αθήνα) εντός 30 ημερών, έχει πλέον διασχίσει την Ιταλία κατά μήκος κι αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας να φτάσει με το πλοίο από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα.

Ο Mennel ξεκίνησε στις 20 Σεπτεμβρίου από το Χαϊλμπρόν, κινήθηκε μέσω του Στρασβούργου και του Φράιμπουργκ κατά μήκος του Ρήνου, διέσχισε στις 23 Σεπτεμβρίου τα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας κι έφτασε στις 25 του ίδιου μήνα στη βόρια πλευρά του περάσματος του Γκότχαρντ.

Επειδή η βροχή και το χιόνι δυσχέραναν το πέρασμα από το σημείο αυτό, διέσχισε με το συνοδευτικό όχημα τη σήραγγα Γκότχαρντ συμπληρώνοντας στη συνέχεια τα χιλιόμετρα αυτά μέσω μίας επιπλέον διαδρομής, ίσης απόστασης, στο Tessin. Στις 28 Σεπτεμβρίου πέρασε τα σύνορα Ελβετίας-Ιταλίας, αγωνίστηκε προκειμένου να κινηθεί σε δρόμους με μεγάλη κίνηση στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου κι έτρεξε στη συνέχεια μέσω της Πάρμας και της Μπολόνιας κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής στην Ανκόνα και μετά προς το Μπάρι και το Ρίμινι.

Παράλληλα με τον αγώνα του, στη σελίδα του στο διαδίκτυο δημοσιεύονται ενδιαφέροντα αποτελέσματα αθλητιατρικών ερευνών που διεξάγονται από πανεπιστήμια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, καθώς και από άλλα γερμανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα.

Δημοσιεύονται, για παράδειγμα, αναφορές για την προπόνηση δρόμων στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS, έρευνες για την ανάπτυξη της ικανότητας σκέψης μέσω της κίνησης, καθώς και για τη θεραπεία της ημικρανίας μέσω της προπόνησης αντοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://athenlauf.de.

Η άφιξή του στην Αθήνα αναμένεται στις 21 Οκτωβρίου 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ