Αυξάνεται η ανησυχία και η επιφυλακή των γερμανικών αρχών για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία. Φερόμενοι στόχοι νεαρών ισλαμιστών χριστουγεννιάτικες αγορές, όπως στο Ανόβερο.Στη σκιά του πολέμου στην πολέμου στη Μέση Ανατολήκαι ενόψει της εορταστικής περιόδου, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, επικαλούμενα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περίπου 480 άτομα βρίσκονται υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτοι για την προετοιμασία ισλαμιστικών χτυπημάτων στη Γερμανία. Ωστόσο μόνο οι μισοί εξ αυτών φαίνεται να βρίσκονται επί γερμανικού εδάφους, ενώ οι υπόλοιποι δρουν από το εξωτερικό ή εκτίουν ήδη άλλες ποινές.

Τρεις συλλήψεις νεαρών ισλαμιστών τις τελευταίες μέρες

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν σήμερα νέες ανακοινώσεις σχετικά με την τρίτη κατά σειρά υπόθεση νεαρού ισλαμιστή από την πόλη Χέλμστεντ της Κάτω Σαξονίας, ο οποίος συνελήφθη προ ημερών και κρατείται με την κατηγορία της προετοιμασίας τρομοκρατικού χτυπήματος σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ανόβερο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για εικοσάχρονο με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος μεγάλωσε στο κρατίδιο της Σαξονίας Άχαλτ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Καρσλρούης που διερευνά την υπόθεση φέρεται μάλιστα να είχε διασυνδέσεις με ευρύτερο δίκτυο ισλαμιστών στη Γερμανία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για τον νεαρό Ιρακινό. Πάντως η υπ. Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Ντανιέλα Μπέρενς ανέφερε ότι τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι αυξημένα και ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται.

Πριν από λίγες μέρες δύο νεαροί 15 και 16 ετών, φερόμενοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν επίσης στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στο Βρανδεμβούργο, επειδή φαίνεται ότι επίσης σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ