Νώε Παρλαβάντζας

Η οικογένεια της ΕΡΤ, η Φωνή της Ελλάδας και η ομογένεια, θρηνούν την απώλεια του συναδέλφου Νώε Παρλαβάντζα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο Νώε Παρλαβάντζας, πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, έγινε γνωστός μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της “Φωνής της Ελλάδας”, “Δίκτυο χωρίς Σύνορα”. Η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου, κατόπιν επιθυμίας του, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 στις 17.00 το απόγευμα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στην αίθουσα πολιτικών εκδηλώσεων. Στη μνήμη του, όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα για τη ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (αριθ. λογαριασμού 111/296006-04).

«Ο Νώε Παρλαβάντζας, ο ανιδιοτελής και ακούραστος σκαπανέας της δημοσιογραφικής έρευνας, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο δάσκαλος, θα ζει πάντα στη μνήμη μας και την καρδιά μας», επισημαίνεται-μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωση της διεύθυνσης της «Φωνής της Ελλάδας».

Πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος, γεννημένος στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1957, ο Νώε Παρλαβάντζας αγαπήθηκε από την ομογένεια, στα πέρατα της γης, μέσα από την καθημερινή ενημερωτική ομογενειακή εκπομπή της «Φωνής της Ελλάδας», «Δίκτυο χωρίς Σύνορα». Ειδικεύτηκε σε θέματα, που αφορούν την ελληνική Διασπορά, τα οποία προσέγγιζε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Aσχολήθηκε, ευρύτερα, με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και με ζητήματα της πολιτισμικής ενσωμάτωσης και της πολιτιστικής διαχείρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα από τη «Φωνή της Ελλάδας», ο Νώε έχει συγκροτήσει ένα φιλόδοξο- αναπτυξιακό επικοινωνιακό μοντέλο ενημέρωσης για θέματα και αφιερώματα στην ομογένεια και στις ευρύτερες ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές διεθνείς σχέσεις, σε όλα τα επίπεδα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά).

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτισμικές Σπουδές στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και Φραγκφούρτης της Γερμανίας. Γνώριζε άπταιστα γερμανικά και μέσα από τη δημοσιογραφική του έρευνα έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αλληλογνωριμία Ελλήνων, που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, αλλά και των Γερμανών φιλελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η ευρύτερη επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνει, επίσης, τηλεοπτικές παραγωγές στο δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ, ντοκιμαντέρ και αρθρογραφία σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Είχε συνεργαστεί και με το γερμανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ZDF στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, ενώ από το 1990 έως το 2005 ήταν υπεύθυνος πολλών διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σε ανακοίνωσή τους η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Α.Ε. εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του Νώε Παρλαβάντζα.

Καλό ταξίδι Νώε.

Πηγή: ΝΕΤ FM

Φωτό: Ο Νώε Παρλαβάντζας στην Α’ Συνδιάσκεψη Απόδημων Ηπειρωτών του Εξωτερικού, Ιωάννινα 2006 (Ελληνική Γνώμη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ