ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ.

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας.

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες! Για άλλους έλεγαν ότι ήθελαν να πουλήσουν την Ακρόπολη κι άλλοι την βγάζουν σήμερα στο σφυρί! Όπως κι όλα τα ασημικά μαζί και τα μπακίρια! Ναι, ξέρω. «Εκείνοι» ήτανε προδότες. «Ετούτοι» είναι … πατριώτες! «Εκείνοι», λέει, θα γκρέμιζαν το κράτος πρόνοιας που «έφτιαξε» ο Ανδρέας. «Ετούτοι», ματαλέει, θα το σώσουν κόβοντας μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις και φάρμακα!..

Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες; Ερώτημα ρητορικό και αναπάντητο. Και η Ομογένεια παρακολουθεί ενεή τα διαδραματιζόμενα … Ψυχραιμία, αδέλφια. Έχουμε ζήσει και χειρότερα!..

«Ετούτοι» λένε πως για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση. Κι έτσι να μην ήτανε πάλι το ίδιο θα έλεγαν. Στην Ελλάδα δύο πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Το ότι κάθε κυβέρνηση παραλαμβάνει από την προηγούμενη «καμένη γη». Και ο … Ολυμπιακός! (Αντε, καλά, και ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, και ο ΠΑΟΚ, και ο Αρης!)

Για όλα φταίνε «εκείνοι». Σαν να μην υπήρξαν Swaps, να μην υπήρξε χρηματιστηριακή φούσκα, να μην υπήρξαν διπλοεγγραφές. Ξαφνικά ξυπνήσαμε ένα πρωί στην Ελλάδα και ανακαλύψαμε περίστροφα κάτω από τα μαξιλάρια μας και διαφθορά πάνω από τα κεφάλια μας! Αλλά τόσα χρόνια ποιοι μας κυβερνάγανε; Εξωγήινοι; «Εκείνοι» και «ετούτοι» δεν ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές;

Αν δεν είχε υπάρξει η διεθνής οικονομική κρίση που μπάταρε και βούλιαξε «εκείνους», νομίζετε ότι «ετούτοι» θα έλεγαν μετεκλογικά αυτό που αρνιόντουσαν προεκλογικά; Ότι, δηλαδή, η χώρα χρεοκόπησε; Μπα, θα έμεναν στο βολικό «λεφτά υπάρχουν» … Εννοώντας, προφανώς, τις μίζες από τα υποβρύχια και τη Ζήμενς … Γιατί άλλο «μετρητό» απεδείχθη ότι δεν υπήρχε. Μόνο ποντίκια και κατσαρίδες στα ταμεία … Έτσι φθάσαμε στην υποταγή, στη λιτότητα και στο ξεπούλημα.

Τώρα «ετούτοι» κάνουν πως θυμώνουν με την τρόικα που τους ξεμπρόστιασε. Διότι τη λαφυραγώγηση της δημόσιας περιουσίας μέχρι ποσού 50 δις. την είχαν συζητήσει, την είχαν αποφασίσει και την είχαν υπογράψει! « Ό,τι πάρετε ένα δίφραγκο. Άστο κάτω αυτό κυρά μου κάνει ένα τάλαρο …» Παλιά ατάκα γυρολόγου μικροπωλητή, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Εκεί έφθασαν την Ελλάδα μας «εκείνοι» και «ετούτοι». Σε ρόλο γυρολόγου μικροπωλητή…

Και «εκείνοι», οι πρώην, καλοί και αυτοί. Διάνα είχε πέσει ο Αντώνης όταν μιλούσε για «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας μέχρι ποσού 50 δις.! Αφού Γιώργος και Αντώνης συμφωνούν στην τιμή, που δεν τα βρίσκουν; Προφανώς στους … κεφαλαιούχους που θα μας αρπάξουν τον πλούτο!

Αλλά και ο λαός, όμως, ε; Τόσα χρόνια κοιτάζαμε το συμφέρον μας. «Οτι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ. …». Το να κλέψεις την εφορία το κάναμε εθνικό σπορ. Το να δίνεις και να παίρνεις φακελάκια, ρουτινιάρικη συνήθεια. Την αυθαιρεσία εθνικό σύμβολο. Στήνουμε στον τοίχο όσους πολιτικούς ενδεχομένως «τα πιάσανε», αλλά κουβέντα για τους κατά Πάγκαλο «κοπρίτες», που απαιτούνε «το κάτι τις»!

Όταν «εκείνοι» θέλησαν στο παρελθόν να ιδιωτικοποιήσουν κάποιες ΔΕΚΟ, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή κλπ. πέσανε απάνω τους «ετούτοι» να τους φάνε! Ματαίωσαν κάθε απόπειρα διαρθρωτικής αλλαγής. Ξανάκαναν δημόσια τα λεωφορεία. Σήμερα «ετούτοι» κατηγορούν «εκείνους» ότι δεν έκαναν εγκαίρως αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές!

Αλλά υπάρχει «Θεία Δίκη». Σήμερα «ετούτοι», δηλαδή το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται αντιμέτωπο, για πρώτη φορά, με το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ! Αυτό το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, που το ίδιο δημιούργησε, τροφοδότησε και πυροδότησε την εποχή που έκανε «αλλαγή» και κοινωνική πολιτική με δανεικά. Ναι, αυτά που σήμερα ονομάζουμε «δημόσιο χρέος»! Που μας πνίγει!

Τώρα το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου προσπαθεί μάταια και άδοξα να αφοπλίσει το ΠΑΣΟΚ του πατέρα του!.. Ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του. Ή τα παιδιά που φονεύουν τον γεννήτορα …

Το πρόβλημα είναι πως όλα και όλους τους πληρώνει η Ελλάδα. Και «εκείνους» και «ετούτους»! Και τα «παιδιά» και τους «πατέρες» τους …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ