ΑΘΗΝΑ. Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δόλλη στα γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας από τη Νυρεμβέργη Γερμανίας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαρία Μπακλαβά από την Ελλάδα, επισκέφτηκαν τον υφυπουργό στις 08 Νοεμβρίου 2010 και συζήτησαν σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα για αρκετή ώρα.

Στην αρχή οι εκπρόσωποι συνεχάρησαν τον κ. Δόλλη για την νέα θέση που ανέλαβε ως Υφυπουργός, τον ευχαρίστησαν που δέχτηκε την διμελής επιτροπή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς, τα αιτήματά τους, τις προτάσεις τους και τους τρόπους για την καλύτερη συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Του απεύθυναν πρόσκληση για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι των Θεσσαλών στην Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία υπογραμμίζοντας ότι «όπου κι αν βρισκόμαστε η Ελλάδα είναι στην καρδιά μας και επειδή η Θεσσαλία είναι στην καρδιά της Ελλάδας πρέπει να της δοθεί η σημασία που της πρέπει. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βάλουμε τα θεμέλια ενός κοινού Θεσσαλικού οράματος».

Στη πρόταση συνεργασίας και κοινής διοργάνωσης του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2011 σε Δήμο του Νομού Λαρίσης, ο κ. Δόλλης υπογράμμισε πως με την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού Νόμου «Καλλικράτης» ο κύριος άξονας συνεργασίας θα δοθεί στην νέα Περιφέρεια, που θα δυναμωθεί και θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες. Τέτοιες αρμοδιότητες θα έχουν άμεση σχέση με τους Απόδημους Θεσσαλούς.

Μερικά από τα αιτήματα των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που συζητήθηκαν ήταν, ο ρόλος των κοινοτήτων και ομοσπονδιών, η αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, η συμμετοχή των Αποδήμων στις εκλογές της Βουλής των Ελλήνων, η συνέχιση της λειτουργίας των ελληνικών σχολείων και Προξενείων στο εξωτερικό, η συνέχιση της λειτουργίας Θεσσαλικού αεροδρομίου και η αναβάθμιση των υποδομών και η ομαλή λειτουργία του Σ.Α.Ε.

Ο κ. Δόλλης σχετικά με την λειτουργία του Σ.Α.Ε. μίλησε για την έναρξη διαλόγου όπου οι παγκόσμιες Συνομοσπονδίες θα έχουν κυριαρχικό λόγο στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του, ο οποίος θα διεξαχθεί στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι οι Θεσσαλοί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν κάθε δράση που αφορά το τρίπτυχο που ετέθη από το υπ. Εξωτερικών και αφορά τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την πίστη, αλλά και την φιλανθρωπία. Κατέθεσαν μάλιστα σχετικές προτάσεις που έτυχαν του ενδιαφέροντος του κ. Δόλλη, ο οποίος έδειξε να είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές στο πεδίο της πολιτικής για τον απόδημο Ελληνισμό, δίνοντας έμφαση στις νέες γενιές των Ελλήνων του εξωτερικού.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ