ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Με θέα στο Αιγαίο»: Η Νομαρχία Λάρισας απέδειξε ότι τουρισμός και πολιτισμός μπορούν να πάνε μαζί

Σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς αφήνει κληρονομιά η Νομαρχία Λάρισας στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Δικαιώνοντας τον τίτλο «Νομαρχία του Πολιτισμού», η Νομαρχία Λάρισας προσέφερε και το φετινό καλοκαίρι ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού και υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία σε χιλιάδες επισκέπτες στα παράλια του ν. Λάρισας.

Το τετραήμερο φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα στο Αιγαίο» ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, αποδεικνύοντας ότι πλέον πρόκειται για ένα θεσμό με μεγάλη αποδοχή που ασφαλώς θα πρέπει να συνεχιστεί.

Μουσικές συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις βιβλίου, και τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλλει στην παραλία αλλά και δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στις διακοπές των χιλιάδων επισκεπτπώψν του νομού Λάρισας. Ενός νομού τουριστικά ανερχόμενου, χάρη στις φυσικές του ομορφιές, τα 60 χλμ παρθένων παραλιών και φυσικά χάρη στις σημαντικές οδικές και άλλες υποδομές που κατασκεύασε τα τελευταία χρόνια η Νομαρχία Λάρισας.

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, η Νομαρχία Λάρισας πέτυχε να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό τον τουρισμό στο νομό Λάρισας

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν, δεν είναι μόνο οι θάλασσες και τα ωραία τοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντινομάρχης Πολιτισμού κ. Χρ. Σιδερόπουλος, που είχε το γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων Και συνέχισε:. «Πολύ βασικό είναι και η δυνατότητα που δίνεις στον επισκέπτη να αξιοποιήσει όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, που είναι σημαντικό κομμάτι των διακοπών».

Οι εκδηλώσεις που διήρκεσαν από τις 29 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, έλαβαν χώρα σε όλα τα παραλιακά θέρετρα του ν. Λάρισας: στον Αγιόκαμπο, τη Βελίκα, τη Σωτηρίτσα, το Στόμιο, το Κόκκινο Νερό, το Καστρί – Λουτρό, τα Μεσάγγαλα, την Κουλούρα, το Σκλήθρο, και στο Θέατρο Τεμπών, που αναδεικνύεται σε ένα πολύ σημαντικό χώρο για εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων.

Η συναυλία με το γνωστό καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα στο Καστρί – Λουτρό, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος κοινού που απόλαυσε μια μαγική βραδιά.

Και όλα αυτά, εντελώς δωρεάν, αφού είναι πάγια πολιτική της Νομαρχίας – με απόφαση του νομάρχη κ. Λουκά Κασταρού- να προσφέρεται πάντα δωρεάν ο πολιτισμός στους πολίτες. Παράμετρος με ιδιαίτερη σημασία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της δυσπραγίας των ελληνικών οικογενειών.

* Η Νομαρχία Λάρισας έχει πλέον στον απολογισμό της ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό έργο με πολλές εκδηλώσεις να αποτελούν θεσμούς.

Η Νομαρχία ολοκληρώνει σε λίγους μήνες το έργο της. Ευχή όλων είναι οι θεσμοί αυτοί που καθιέρωσε και αγαπήθηκαν από τον κόσμο να συνεχιστούν και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ο δρόμος έχει ανοίξει και η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν φορέας για την ανάδειξη του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ