Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, εκπρόσωποι γερμανικών πανεπιστημίων και άλλων φορέων της γερμανικής εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Έκθεσης Γερμανικών Πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Διασύνδεσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρες 10.00 με 17.00, στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Α.Π.Θ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει, στις 12:00, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Wolfgang Hoelscher-Obermaier και ο Διευθυντής του Ενημερωτικού Κέντρου της DAAD στην Αθήνα, Alexander Roggenkamp.

Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία διεθνούς κύρους από όλη τη Γερμανία θα δίνουν πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματά τους, τις δυνατότητες έρευνας, είτε με εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είτε στο πλαίσιο μεταδιδακτορικών προγραμμάτων, καθώς και για τη φοιτητική ζωή στην πόλη επιλογής.

Εκπρόσωπος του TestDaF-lnstitut θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις γλωσσικής επάρκειας, ενώ συνεργάτες του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης θα ενημερώνουν για τμήματα εκμάθησης της Γερμανικής στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία. Ο σύνδεσμος γλωσσικών κέντρων της Γερμανίας (FaDaF) θα παρέχει πληροφορίες για τμήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας αποκλειστικά στη Γερμανία.

Επιπλέον, στα περίπτερα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της DAAD, εκπρόσωποι του Γραφείου Διασύνδεσης του Α.Π.Θ. και της DAAD θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά µε σπουδές και έρευνα στη Γερμανία καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, µέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Τέλος, στο πλαίσιο της έκθεσης θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τη δυνατότητα καριέρας στη Γερμανία.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα ακόλουθα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Humboldt University Berlin, Technical University Clausthal, University of Cologne, Technical University Bergakademie Freiberg, University of Passau, Saarland University, Bauhaus University Weimar, University of Applied Sciences Frankfurt, Frankfurt School of Finance & Management, καθώς και το WHU Otto Beisheim School of Management.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ