Υπό την αιγίδα τού Γενικού Προξενείου

Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου
j.deloglou@elliniki-gnomi.eu

Στουτγάρδη. Σε ένα πνευματικό κέντρο όπου καταθέτει την ψυχή του ο Ελληνισμός της Στουτγάρδης, εκεί όπου αντάμωσαν, μεγάλωσαν, έδεσαν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου, εκεί όπου βάφτισαν τα παιδιά τους και έκαναν όνειρα για την πορεία της ζωής τους, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως τού Σωτήρος, λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου υπό την αιγίδα τού Γενικού Προξενείου με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Στουτγάρδης.

Ο προϊστάμενος του ΙΝ Αιδεσιμότατος, Πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μπατζακάκης και ο υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου της Νυρεμβέρης Ηλίας Τάκης έφεραν τον Ελληνισμό κοντά στα Ελληνικά βιβλία, έβαλαν τα βιβλία μέσα στα Ελληνικά σπίτια και κυρίως έδωσαν την ευκαιρία σε Ελληνόπουλα κάθε ηλικίας να αγαπήσουν τα παιδικά βιβλία. Η γνωστή συγγραφέας Θάλεια Αντωνιάδου διαβάζει αποσπάσματα από τα βιβλία της και συνομιλεί με τα παιδιά και τους γονείς. Η οργάνωση αυτής τής έκθεσης, που γίνεται ύστερα από άριστα δρομολογημένη επαφή των οργανωτών, σχολιάστηκε ευνοϊκά από όσους την επισκέφτηκαν. Ο μεγάλος αριθμός της διακίνησης των βιβλίων είναι και ο αδιάψευστος μάρτυρας τής επιτυχίας. Μεταξύ των επισκεπτών, αλλά και αγοραστών, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη Παναγιώτης Πάρτσιος, που συνομίλησε με τους μικρούς θαυμαστές τού βιβλίου, άκουσε τα ενδιαφέροντά τους και συνεχάρη τους διοργανωτές για την ωραία τους προσπάθεια.

Συζήτηση με τον Ηλία Τάκη είχε ο επιχειρηματίας Αμανάτης Ταγκαλίδης που τόνισε ότι, τέτοιου είδους πνευματικές εξορμήσεις χαρίζουν πλούτο γνώσεων στον Ελληνισμό της Διασποράς. Είναι μια αξιόλογη επισήμανση του κ. Ταγκαλίδη για την ελληνική και ξένη λογοτεχνία, για τα σχολικά βιβλία (βοηθήματα) καθώς και την παιδική λογοτεχνία.

Επισκέπτες της εκθέσεως βιβλίου μας είπαν, με πολύ χαρά, ότι θα πρέπει να γίνονται τακτικότερα παρόμοιες εκθέσεις, που τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Έτσι με τη βοήθεια των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, που ωθούν το ενδιαφέρον των παιδιών και στα λογοτεχνικά βιβλία, θα κρατήσει ο Ελληνισμός τα παιδιά του μακριά από τα σχέδια τής όποιας αφομοίωσης επιχειρούν τα διάφορα κέντρα τής παγκοσμιοποίησης. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ορθοδοξία, η Παράδοση, η μουσική, το τραγούδι και ο χορός, με την ιστορία και τα γράμματα κράτησαν τον Ελληνισμό στην αγκαλιά τής Πατρίδας ανά τους αιώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ