Στη Γαλλία το ένα αρνητικό ρεκόρ σχετικά με τα θύματα του κορωνοϊού καταρρίπτεται μετά το άλλο. Σεβασμό των μέτρων κατά τους εορτασμούς του Απριλίου ζητά ο Εμμανουέλ Μακρόν από τους επικεφαλής των διαφόρων εκκλησιών.Ρεκόρ 509 θανάτων είχε κατά το χθεσινό 24ωρο η Γαλλία, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τις 4.000. Νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά με την προσθήκη προσεχώς νεκρών από γηροκομεία. Κοντά στις 25.000 είναι οι ασθενείς στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6.017 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η αρχική επάρκεια της Γαλλίας ήταν μόνο 5.000 κρεβάτια εντατικής.

Η ονομασία «Μορφέας» δόθηκε στις επιχειρήσεις του στρατού, που συμβάλουν στην ανακατανομή των ασθενών από τα νοσοκομεία Αλσατίας, Λωραίνης και Παρισίων προςτα δυτικά και νότια της Γαλλίας ή ακόμη και σε γειτονικές χώρες.

Εορτασμοί με μέτρο και χωρίς συναθροίσεις

Για τους Χριστιανούς, τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, ο Απρίλιος είναι ο μήνας εορτασμών του Πάσχα και της έναρξης του Ραμαζανιού. Στις 23 Μαρτίου ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε καλέσει σε τηλεδιάσκεψη όλους τους θρησκευτικούς αρχηγούς με ένα και μοναδικό μήνυμα «τον σεβασμό των περιοριστικών μέτρων και εορτασμούς χωρίς συναθροίσεις».

Υπάρχουν όμως και αυτοί που για θρησκεία τους έχουν την αισχροκέρδεια με θύμα εν τέλει τον τομέα της υγείας. Έτσι 6,6 εκατομ. ευρώ έχασε φαρμακοποιός στην Ρουέν από παραγγελία σε μάσκες και απολυμαντικά υγρά, που ουδέποτε έφθασαν, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, συμμορίες δραστηριοποιούνται τελευταία σε ψεύτικες τραπεζικές καταθέσεις, με στόχους τα κρατικά νοσοκομεία και γηροκομεία.

Oλυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ