Επίσκεψη στο Γερμανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριό

Μαζί με τον ομοσπονδιακό βουλευτή Steffen Bilger σε Σαμαρά, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και Δήμο Χαϊδαρίου.

Αντιπροσωπεία του Γερμανό-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW από την Βάδη Βυρτεμβέργη συνόδευσε τον φιλέλληνα ομοσπονδιακό βουλευτή του CDU Steffen Bilger που συμμετέχει στην Γερμανό-ελληνική Ομάδα Φιλίας του Bundestag σε επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δρ. Λάμπης Τασάκος, Δ/νων Σύμβουλος της διεθνούς εταιρίας ΙΝOS Automationssoftware GmbH, ο Πέτρος Βογιατζής Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας VOGIATSIS DIENSTLEISTUNGEN, ο νευροχειρουργός Δρ. Βασίλης Βαδόκας Δ/ντής της πολυκλινικής “Neurochirurgie Tagesklink Heilbronn“, o δικηγόρος Kων/νος Παλιακούδης, ο Γιάννης Κόκκαλης Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας ” ProSystem IT Solutions GmbH”, ο Παύλος Τελίδης της ΤRANSNET A.E. και συντονιστής του παραρτήματος του DHW στην Αθήνα και τέλος ο Τάσος Βασιλειάδης, Αρχιτέκτων –Μηχανικός.

Επίσκεψη στο Γερμανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριό

Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση με τον Γενικό Δ/ντή του Γερμανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητήριου στην Αθήνα Martin Knapp και ο οποίος είναι πολύ καλός γνώστης της Ελλάδας και της οικονομίας της. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ DHW και Επιμελητηρίου καθώς και τρόποι στήριξης των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα και προσέλκυσης νέων. Ο κύριος Knapp αναφέρθηκε στην δυνατότητα της Ελλάδας να γίνει κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας αν υπολογίσει κανείς όχι μόνον τον καλό καιρό και την διαβίωση αλλά και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Σαν παράδειγμα δε ανέφερε εταιρία υψηλής τεχνολογίας από τη Στουτγάρδη που “μαθαίνει” σε ρομπότ να βλέπουν επισημαίνοντας ότι τα δύο τρίτα του προσωπικού της εργάζονται σήμερα στην Αθήνα.

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Στην συνάντηση ο Γερμανός ομοσπονδιακός βουλευτής ενημερώθηκε για τις θέσεις της ΝΔ σχετικά με το μνημόνιο, την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα και τις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση. Και οι δυο πλευρές τόνισαν την σημασία εμπλοκής παραγόντων με ελληνική και γερμανική παιδεία και κουλτούρα στις διμερής σχέσεις. Ειδικά τώρα στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τέτοιες σχέσεις μπορούν πολύ εύκολα να αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η κρίση ακόμη και για ενδεχόμενες επενδυτικές δραστηριότητες όχι μόνον της διασποράς στην Ελλάδα. Ακολούθως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους του DHW και ζήτησε από τον συνεργάτη του και υπεύθυνο οικονομικών της ΝΔ Νότη Μηταράκη να διατηρεί άμεση και συνεχή επαφή με τον Σύνδεσμο επισημαίνοντας για άλλη μία φορά το βάρος και το ενδιαφέρον που θέτει στον διάλογο με φορείς των Ελλήνων του εξωτερικού οι οποίοι δείχνουν πραγματική έγνοια για την πρόοδο και την ευημερία της Ελλάδας.

Επίσκεψη στον Δήμο Χαϊδαρίου

Η επίσκεψη έληξε στον Δήμο Χαϊδαρίου όπου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με επιχειρηματίες και εμπόρους της περιοχής. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια η αντιπροσωπεία γνώρισε από κοντά έναν δήμο της μητροπολιτικής Αθήνας και τις διάφορες πτυχές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης μετά τον «Καλλικράτη». Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η τοπική οικονομία και η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο βουλευτής του CDU Steffen Bilger δήλωσε ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που του δόθηκε να γνωρίσει μια τοπική κοινωνία και να διαπιστώσει ο ίδιος τον βαθμό οργάνωσής της.

Τάσος Βασιλειάδης
Μέλος DHW Βάδης Βυρτεμβέργης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ