Apo aristeraGiannisGeorgiadis Konstantinos Gougoulias, Alkiviadis KastanisΧορηγός επικοινωνίας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ -Καλλιεργώ + εκτρέφω + παράγω + μεταποιώ + πουλώ = κατακτώ τις αγορές.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, στο Επιμελητήριο Λάρισας πραγματοποιήθηκε το πρώτο ΠΑΝΕΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με τίτλο: καλλιεργώ + εκτρέφω + παράγω + μεταποιώ + πουλώ = Κατακτώ τις αγορές. Το συνέδριο συνδιοργανώσανε οι εταιρίες tensteps ( με έδρα στη Λάρισα) και η OECON group, (με έδρα στη Θεσσαλονίκη).  Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, κύριο Δημήτριο Αδάμ.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Λάρισας  Μαμάκος Αθανάσιος. Η προσέλευση του κόσμου ήτανε ασυνήθιστα μεγάλη. Η αίθουσα του δευτέρου ορόφου γέμισε, συμπληρώθηκαν θέσεις με καρέκλες και το κοινό απλωνότανε στο διάδρομο και τις σκάλες.  Η έκπληξη του συνεδρίου ήτανε  οι ηλικίες των παρευρισκόμενων. Νέοι στην πλειονότητά τους σε ηλικία αγρότες, παραγωγοί και μεταποιητές γεωργικών, κτηνοτροφικών προϊόντων  οίνου και άλλων προϊόντων. Πολλές ήτανε και οι συμμετοχές από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.  Το πάνελ των ομιλητών στημένο με προσοχή ανταπεξήλθε άριστα στον τίτλο του συνεδρίου: καλλιεργώ + εκτρέφω + παράγω + μεταποιώ + πουλώ = Κατακτώ τις αγορές.
Σημειώνουμε ότι στο συνέδριο, με την ομιλία του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, παρουσιάστηκε ίσως για πρώτη φορά στο νομό ανοιχτά και επίσημα η πρόταση να ενταχθεί η μαγειρική ως ένα εργαλείο προώθησης των Ελληνικών προϊόντων.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου το κοινό παρακολούθησε με προσοχή όλες τις ομιλίες και στο τέProedros SEAM Savvas MpalouktsisAlkiviadis Kastanis sinidritis mama naturaλος γίνανε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Τα κεντρικά μηνύματα του συνεδρίου ήτανε ότι:

1.Η αλυσίδα των ενεργειών και των προσπαθειών από την καλλιέργεια έως την κατανάλωση και από την κατανάλωση έως την καλλιέργεια δεν πρέπει να σπάει.

2. Ότι πρέπει να εργαζόμαστε σήμερα και να σχεδιάζουμε το αμέσως μετά και το αργότερα με προσοχή, οργάνωση και επαγγελματισμό.

3. Η εξωστρέφεια δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη.

4. Στην εποχή μας οι εξελίξεις τρέχουνε πολύ γρήγορα και ο μόνος τρόπος να προλάβουμε είναι η συνεχής ενημέρωση και η αφοσίωσή μας.

5. Οι αγορές περιμένουν τα Ελληνικά προϊόντα αρκεί να τα προετοιμάσουμε σωστά για να τα δεχτούνε.Dimitrios Adam - proedros Epimelitiriou Larisas

6. Ότι η γη της Θεσσαλίας είναι πλούσια σε επιλογές και δυνατότητες.

7. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητοι οι ειδικοί.

8. Οι ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τις επιδοτήσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή είναι πολλές αρκεί να είμαστε εμείς σε θέση να τις εκμεταλλευτούμε με επαγγελματικό τρόπο σκέψης και δράσης.

9. Ότι πίσω από κάθε πετυχημένη επιχειρηματική δράση, κρύβεται πολλή δουλειά.

10. Ότι η κρίση μπορεί να είναι η ευκαιρία να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

11. Ότι οι εξαγωγές είναι ευκαιρία αλλά οι παράγοντες που πρέπει να συντρέξουν για να φτάσουμε στις αγορές του εξωτερικού, να αντέξουμε τον ανταγωνισμό και οι δράσεις μας να έχουν διάρκεια, είναι πολλοί.

Τέλος από όλους τους ομιλητές μεταφέρθηκε το μήνυμα της ανάγκης να αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνουμε ομαδικοί, να ενώσουμε τα επαγγελματικά μας συμφέροντα, τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας για να κατακτήσουμε τις αγορές.

Στο Πάνελ των ομιλητών παρευρέθηκαν:

Η Λίνα Τσαλτάμπαση,CEO της OECON group, o Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Μ και γενικός Διευθυντής γεωργικού τμήματος της εταιρίας ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε, κύριος Σάββας Μπαλουκτσής, ο κύριος Γιάννης Γεωργιάδης, Γεωπόνος, Πρόεδρος παραρτήματος κεντρικής Ελλάδος του Γ.Ε.Ο.Τ.Ε.Ε, ο πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης (βίντεο), ο κύριος Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάς, Γενικός Διευθυντής του ΘΕΣΓΑΛΑ, ο συνιδρυτής του mama natura, κύριος Αλκιβιάδης Καστάνης και η Πρόεδρος του βραβευμένου γυναικείου αγροτικού συνεταιρισμού του  Αγίου Αντώνιου, κυρία Δέσποινα Ιωαννίδου.
Θέματα του συνεδρίου: 1.Παρουσίαση των επιδοτήσεων των δράσεων (πρόγραμμα Μπαλτατζή), 2. Η εκμηχάνιση της γεωργίας, η εξέλιξη και τα προβλήματά της, 3.Γεωπόνος: σύμβουλος και συνοδοιπόρος από την καλλιέργεια μέχρι και την μεταποίηση, 4. Γιατί το branding είναι τόσο σημαντικό για τις αγορές που θέλουμε να απευθυνθούμε, 5. Μαγειρική: το πιο δυνατό μας όπλο για να κατακτήσουμε τις αγορές, 6. Εκρέφω, παράγω, μεταποιώ, πουλώ: η ισχύς εν τη ενώση, 7. Στοχοποίηση των αγορών, 8. Ο διαχρονικός δρόμος προς τις αγορές.
Τέλος, οι συνδιοργανώτριες εταιρίες: tensteps και OECON group, ευχαριστούνε θερμά το Επιμελητήριο Λάρισας και τον Πρόεδρό του κύριο Δημήτριο Αδάμ για την πολύτιμη στήριξή τους στο πρώτο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ , κατακτώ τις αγορές   τον Αντιδήμαρχο Λάρισας κύριο Αθανάσιο Μαμάκο για την παρουσία του,  καθώς και τους ομιλητές για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα και για τις τόσο χρήσιμες εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες που μοιράστηκαν με το κοινό.

Επίσης οι συνδιοργανώτριες εταιρίες ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του συνεδρίου:

Lina Tsaltampasi- CEO OECONΧορηγός: chroma print

Χορηγοί επικοινωνίας: Larissanet, Agrocapital, Εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ Τρικάλων και Ελληνική Γνώμη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το κοινό που παρακολούθησε το συνέδριο.

Tensteps: www.10steps.gr  /   2413 013092

OECON group: www.oecon.gr   / 2310 256360

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ