Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου
j.deloglou@elliniki-gnomi.eu

Esslingen. Στον ενωμένο χώρο του Ποντιακού Ελληνισμού του Esslingen, πρωτεύουσας του ομώνυμου νομού, ένας μεγάλος αριθμός νέων καλλιεργεί την παράδοση μέσα από τη μουσική, τα τραγούδια, τους χορούς, την κουζίνα, το θέατρο αλλά και τη φιλοξενία, χάρισμα των απανταχού Ποντίων. Είναι ένας αξιόλογος σύλλογος που ανανεώνεται συνεχώς σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης μέσα από το πλούσιο φυτώριο που έχει και που στηρίζει το μέλλον του. Ένα μέλλον που διαγράφεται λαμπρό μέσα από τον πλούτο των χορών που ενώνει τη νεολαία, και των ευκαιριών που δίνει η παράδοση.

Το νεαρό της ηλικίας του διοικητικού συμβουλίου είναι ένα παράδειγμα για πολλούς συλλόγους και σωματεία. Πηγή αυτής της επιτυχίας στην Ένωση Ποντίων Esslingen είναι το παραγωγικό έργο της Συντονιστικής Επιτροπής της Νεολαίας του Συλλόγου, που ανεβάζει τον πήχυ στις απαιτήσεις των μελών. Των ανθρώπων εκείνων που στηρίζουν το σύλλογο από την ημέρα της ίδρυσής του και που στέκονται συνεχώς στο πλευρό της Νεολαίας. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του συλλόγου φανερώνουν την εκτός έδρας δραστηριότητά του. Ενώ εντός των «συνόρων» συμμετέχει και ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις, βοηθάει με δυναμικό τις εκδηλώσεις της ενορίας, εκτός συναντάμε την Ένωση Ποντίων σε όλα τα δρώμενα που διοργανώνει το δευτεροβάθμιο όργανό τους, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης ήτοι: Συνδιασκέψεις και Συναπαντήματα Νεολαίας, Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, Συνέδρια, Σεμινάρια Ιστορίας και Λαογραφίας, μουσικών οργάνων και χοροδιδασκάλων. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων συλλόγων εντός και εκτός Γερμανίας, φιλοξενεί κατά καιρούς αδελφά Σωματεία από την Ελλάδα και καλλιτέχνες για τις κάθε είδους εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Στα πλαίσια μιας εκ των διοργανώσεων για την Νεολαία του Συλλόγου, που έγινε από το διοικητικό Συμβούλιο, βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Bergheim όπου αντικρίσαμε, νιώσαμε, και θαυμάσαμε τα χαριτωμένα Ποντιόπουλα, που κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδος, να δίνουν το δικό τους μήνυμα για το τί μπορούν να πετύχουν. Και έχουν πετύχει πολλά με τη σιγουριά και το χαμόγελό τους. Τόσο η Επιτροπή της Νεολαίας όσο και το διοικητικό Συμβούλιο τους παροτρύνει να συνεχίσουν με ομόνοια και αγάπη το πατριωτικό τους έργο. Την ίδια χαρά ένιωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσις Ποντίων και από τον επιχειρηματία Κυριάκο Δεμερτζίδη που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Όλη αυτή η πολιτιστική κληρονομιά που προωθείτε προς τα έξω με τις φιλότιμες προσπάθειες παλαιών και νέων παραγόντων έχει σε όλη τη διαδρομή του συλλόγου τις ευλογίες του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ορθοδόξου Ι.Ν. «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Νεονάκη και λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Στουτγάρδης, η κατ‘ εξοχήν επίσημη Ελληνική Αρχή στη Γερμανία, και βέβαια με την έγκριση και αναγνώριση του Πρωτοδικείου της πόλεως.

Αυτό το υπέροχο σύνολο, που αγκάλιασε τον Ποντιακό, και όχι μόνο, Ελληνισμό του Esslingen και της ευρύτερης περιοχής το διοικούν οι: Γεώργιος Ευσταθίου (Πρόεδρος), Ιωάννης Κέρογλου (Αντιπρόεδρος), Ελένη Τσακιρίδου (Γραμματέας), Χαρίκλεια Σολτάνογλου (Ταμίας), Βασίλειος Παρασκευάς (Υπεύθυνος Χορευτικού), Γεώργιος Μπούγαλης (Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων), Ιωάννα Καλογεροπούλου (Μέλος)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΗ ΥΠ Δ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ ΤΗΛ 00306936945486

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ