“ Όσκαρ” βιομηχανικού design απονέμεται στο Έσσεν της Γερμανίας σε Ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής Φίλτρων Αέρος Υψηλής Απόδοσης!

Η  Ελληνική, εξαγωγική εταιρεία DNA® Filters που δραστηριοποιείται επί 9 χρόνια στον βιομηχανικό χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας, με έδρα τη Μάνδρα Αττικής, κατάφερε να διακριθεί θεαματικά σε έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον απαιτητικούς διαγωνισμούς βιομηχανικού σχεδιασμού στον κόσμο, στον “Red Dot Design Awards” που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Γερμανία, αποσπώντας το τιμητικό βραβείο “Red Dot Product Design Award” για ένα από τα προϊόντα της, το οποίο ανήκει πλέον στο πάνθεον των κορυφαίων, βραβευμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων προϊόντων βιομηχανικού σχεδιασμού, ανάμεσά τους η Porche, η Audi, η BMW, η Apple κά.

Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικό το δελτίο τύπου.

Η DNA βραβεύεται με το διεθνούς κύρους βραβείο “Reddot Product Design Award 2012”.

Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι η DNA® High Performance Filters, η Ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής φίλτρων αέρος υψηλής απόδοσης, απέσπασε το διεθνές τιμητικό βραβείο σχεδιασμού προϊόντος “Red Dot Product Design Award 2012”, για το προϊόν «DNA Φιλτροκούτι Στάδιο 3-MK3» (“DNA Stage 3 MK3 Air Box Kit”) σχεδιασμένο για τη σειρά μοτοσυκλετών ΚΤΜ 990.

Ποια είναι τα βραβεία Red Dot Design Awards.

Τα βραβεία Red Dot Design Awards (www.red-dot.de) ξεκίνησαν σαν θεσμός από το 1955 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο διακεκριμένους διαγωνισμούς Design (βιομηχανικού σχεδιασμού) παγκοσμίως.

Το “Reddot Award: Product Design” είναι ένα βραβείο διεθνούς κλάσης, το οποίο απευθύνεται σε προϊόντα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο χρόνια και διακρίνονται για την υπεροχή τους σε συνολικά εννέα πτυχές, μεταξύ αυτών: Την καινοτομία, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, την οικολογία, την ανθεκτικότητα και το σχεδιασμό.

Η DNA® High Performance Filters με όχημα τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, απέδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί και να συγκριθεί επάξια με τους  καλύτερους της βιομηχανίας και να πείσει για την υπεροχή της μια διεθνής και ανεξάρτητη,  παγκόσμ ιας κλάσης κριτική επιτροπή.  Κατάφερε να επικρατήσει ανάμ εσα σε εξαιρετικά φιλόδοξους ανταγωνιστές,  σε έναν από τους πλέον διάσημους διαγωνισμούς Design  στον κόσμο.

Τα βραβεία ‘Red Dot Product Design Awards 2012’

Τη φετινή χρονιά, 1.800  κατασκευαστές και σχεδιαστές από 58 χώρες,  κυνήγησαν την πολυπόθητη και αναγνωρισμ ένη σφραγίδα ποιότητας Reddot. 4.515  προϊόντα έπρεπε να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε από 30  διεθνείς ειδικούς εμ πειρογνώμ ονες.  Όπως πάντα,  δοκίμασαν και αξιολόγησαν επί τόπου όλα τα προϊόντα,  στο Έσσεν της Γερμανίας.  Όλα ήταν κορυφαίας ποιότητας,  πράγμ α που έκανε πολύ δύσκολη τη δουλειά των κριτών.  Στο τέλος, μ όνο οι καλύτεροι από τους κορυφαίας κλάσης διαγωνιζόμ ενους μπόρεσαν να επικρατήσουν.  Η Ελληνική DNA® High Performance Filters  ήταν ανάμεσά τους! Από το 1955,  όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμ ός Red Dot Design,  είναι η πρώτη φορά παγκοσμ ίως που βραβεύεται μ ια εταιρεία κατασκευής φίλτρων υψηλής απόδοσης μ ε αυτό το σημ αντικό βραβείο!

Η DNA® High Performance Filters μ ε τον κο Ντίνο Νικολαΐδη, Ιδρυτή,  Διευθύνοντα Σύμ βουλο και Σχεδιαστή του προϊόντος είναι οι πρώτοι που κατακτούν αυτή την κορυφαία θέση σε όλο τον κόσμο!

Ο κος Νικολαΐδης σχολιάζει: « Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που κερδίζω αυτό το διεθνούς κύρους βραβείο Red Dot. Η απόλυτη και συνεχόμενη αφοσίωση στην υψηλή ποιότητα και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, απέδειξε ότι μια Ελληνική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας μπορεί να επικρατήσει ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου και να ηγηθεί στον χώρο της βιομηχανίας με τα προϊόντα της, και μάλιστα σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα μας. Το «DNA Φιλτροκούτι Στάδιο 3-MK3» ( “DNA Stage 3 MK3 Air Box Kit”) της DNA®, είναι ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν  υψηλής τεχνολογίας.  Είναι κατασκευασμ ένο ( σκαλισμ ένο)  εξ’νολοκλήρου από « Μασίφ κράμ α αλουμ ινίου»,  αυξάνει θεαμ ατικάντην απόδοση της μοτοσυκλέτας και εκπροσωπεί απόλυτα την φιλοσοφία της εταιρείας μας,  που έχει στόχο να διεγείρει τις αισθήσεις τού χρήστη/ αναβάτη.  Αποτελεί το τέλειο και χαρακτηριστικότερο δείγμα της αφοσιωμένης μας επιμονής στην τελειότητα που εφαρμόζουμε σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας. Τώρα, μ ε τη σφραγίδα ποιότητας Red Dot,  το προϊόν αυτό μετατρέπεται σε επιθυμ ητό αντικείμενο πάθους».

Ο Καθηγητής Dr. Peter Zec

Ο Καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των βραβείων Red Dot Design Award, αναφέρθηκε στην υψηλότατο επίπεδο του διαγωνισμού: « Αυτή τη χρονιά,  τα πιο διακεκριμένα προϊόντα όλων των κατηγοριών της διεθνούς βιομ ηχανίας,  δεν αντιμ ετώπισαν μ όνο τον σκληρό ανταγωνισμ ό μεταξύ τους,  αλλά και την αυστηρή μ ατιά της κριτικής επιτροπής. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες εξέτασαν,  δοκίμασαν και αξιολόγησαν την κάθε μια συμμετοχή ξεχωριστά,  εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα.

Με τις επιδόσεις τους,  οι βραβευθέντες παρουσίασαν όχι μ όνο μ ια εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμ ού,  αλλά επίσης απέδειξαν ότι ο σχεδιασμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των καινοτόμων λύσεων τού προϊόντος.  Σε αυτό το υψηλό επίπεδο,  οι νικητές είναι σε θέση να αυξήσουν το δυναμ ικό τους για την επιτυχία στην αγορά,  χρησιμ οποιώντας το βραβείο σχεδιασμού».

Η απονομή έγινε στις 2  Ιουλίου,  στην αίθουσα Aalto-Theater  τού Έσσεν Γερμανίας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε το ίδιο απόγευμ α στο Design Zentrum Nordrhein Westfalen,  το Red Dot Design Museum  στο Έσσεν Γερμανίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ