5ος  Διεθνής  Ημιμαραθώνιος  Αγώνας  Δρόμου Αίγινας George Best Costacos.NIKITRIES

Ο Ημιμαραθώνιος που φέρει την υπογραφή του κι είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αποτελεί πλέον επιτυχημένο θεσμό για το νησί της Αίγινας, τη γενέτειρα του αδικοχαμένου μα πάντα ταλαντούχου Έλληνα Ηθοποιού που κατάφερε στο σύντομο της ζωής του να διαπρέψει ακόμη και στο Broadway της Νέας Υόρκης.

Κι όντως η ψυχή του ήταν εκεί. Φάνηκε στο δυνατό χειροκρότημα των θεατών που εμψύχωναν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές, στα ακούραστα πρόσωπα εκείνων που έτρεξαν, που περπάτησαν και φόρεσαν το αναμνηστικό μετάλλιο στο λαιμό τους.

Η εκδήλωση του 5ου Διεθνή Ημιμαραθώνιου Αγώνα Δρόμου Αίγινας George Best Costacos πραγματοποιήθηκε στο νησί του Αργοσαρωνικού  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων και την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

«Η καρδιά του Γιώργου ξαναχτύπησε μέσα από τις δικές μας καρδιές, όλων των αθλητών που ήρθαν απ’ ολόκληρο τον κόσμο και έτρεξαν για να τιμήσουν τη μνήμη του» είπε ο διεθνής μαραθωνοδρόμος κ. Γιάννης Κοίλης προκαλώντας εύλογα την έντονη συναισθηματική φόρτιση των παρευρισκομενών.

Η διεθνής πρωταθλήτρια και μαραθωνοδρόμος κ. Μαρία Πολύζου συγκινημένη δήλωσε ότι «θα είμαι στο πλευρό του Ιδρύματος George Best Costacos προωθώντας το τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο».

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι το Παγκόσμιο Ίδρυμα «Τζωρτζ Μπεστ Κωστάκος» με έδρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ αλλά και την Αίγινα έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του εγκεφάλου, καθώς και την παροχή οικονομικής στήριξης, προς νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στην Αμερική, και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο σωματείο ηθοποιών του Μπροντγουέη, το ACTOR”S EQUITY, στο οποίο ανήκε ως μέλος κι ο Γιώργος Κωστάκος (σ.σ. ο μοναδικός Έλληνας).

Την οργάνωση και το συντονισμό του Ημιμαραθωνίου είχε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Ελλάδα κι αδελφός του αείμνηστου «πρεσβευτή» της χώρας μας στην Αμερική, κ. Νίκος Κωστάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Κωστάκος πριν ακόμα ασχοληθεί με την υποκριτική που τόσο παθιασμένα υπηρέτησε, διακρίθηκε ως βαλκανιονίκης στην Ενόργανη Γυμναστική, ενώ το πνεύμα του αθλητισμού τον ακολουθούσε στη ζωή του και αισθάνθηκε τεράστια ικανοποίηση όταν προσεκλήθη από την Διοργανώτρια Αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ώστε ως επιφανής ηθοποιός του εξωτερικού να συμμετάσχει στην Τελετή Έναρξης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμερικής κ. Νίκος Φλώρος ευχαρίστησε την οικογένεια του Γιώργου Κωστάκου που τόσα χρόνια κατορθώνει και πραγματοποιεί τον Αγώνα Δρόμου στην Αίγινα, που για πρώτη φορά φέτος ενέταξαν και παιδικούς αγώνες.

Τα φετινά βραβεία (κύπελλα, μετάλλια κι έργα Τέχνης) φιλοτέχνησε ο αναγνωρισμένος Αιγινήτης γλύπτης κ. Παναγιώτης Μαρίνης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γ.Γραμματέας του ΕΟΤ κ  Πάνος Λειβαδάς ,ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο κ.Alan Bridges ως εκπρόσωπος των βετεράνων μαραθωνοδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου,  ο εκδότης του περιοδικού Economist κ. Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλου, ο κ. Ευάγγελος Τσίβης πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Varadero Club Hellas η οποία ήταν ο Αποκλειστικός Συνοδός Ασφαλείας των Δρομέων, ο Επικεφαλής της ομάδας Ιατρικής Φροντίδας κ. Σωκράτης Δούκας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι της Combo Ride Bicycles Adventures, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην κατηγορία των 21χλ οι νικητές είναι
Άνδρες
1ος Ταννούς Αμπτάλλα
2ος  Ζαμπέλης Βασίλης
3ος  Τζενετόπουλος Αχιλλέας

Γυναίκες
1η Πέγκυ Σταρφά
2η Πασκάλ Τερλάακ
3η Σεσίλια Λάντγρκεν

Στην κατηγορία των 6.5χλ οι νικητές είναι
Άνδρες
1ος Γιαννούλης Γιώργος
2ος Γκούσης Μιχάλης
3ος Παπαγιάννης Χρήστος

Γυναίκες
1η Πολύζου Μαρία
2η Τζήμα Βασιλική
3η Φράγκου Έλενα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ