Στο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρας – Συνάντηση με την Πρέσβη της Αυστραλίας.

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που τελεί κάθε χρόνο ο Δήμος Αθηναίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

«Η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσιάρας υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων αδελφών μας και εκφράζει το σεβασμό και την πατριωτική μας ευγνωμοσύνη προς όλους τους ηρωικούς Κυπρίους και Ελλαδίτες πολεμιστές, που αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του εισβολέα.

Τριάντα-οκτώ χρόνια έχουν περάσει από την Τουρκική εισβολή και η Κύπρος παραμένει ημικατεχόμενη χώρα. Η εξεύρεση συνολικής, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της ΕΕ, είναι συστατικά και απαραίτητα στοιχεία για τη βιώσιμη ειρήνη, τη σταθερότητα αλλά και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή μας. Η Ελλάδα, λαός και πολιτική ηγεσία, βρίσκεται και θα παραμείνει στο πλευρό της Κύπρου, αρωγός και συμπαραστάτης του κυπριακού λαού».

Χθες ο κ. Τσιάρας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την Πρέσβη της Αυστραλίας Jenny Polyxeni Bloomfield.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ