Αντί να μου φέρεις δώρο φέτος τα Χριστούγεννα, προτιμώ να μετακομίσεις στην Κύπρο για λίγο καιρό. Να μας βοηθήσεις να καταλάβουμε γιατί οι Φινλανδοί δεν παν φροντιστήρια τα απογεύματα, δεν τους βάζουν να διαβάζουν στο σπίτι αλλά είναι καλύτεροι μαθητές από εμάς. Ο μπαμπάς μου λέει οτι οι Φινλανδοί μαθητές δεν είναι πιό έξυπνοι από εμάς. Απλά έχουν εργατικούς και έξυπνους δασκάλους και καθηγητές που δεν καπνίζουν στην αυλή του σχολείου το διάλειμμα. Ούτε γιορτάζουν και πενθούν τον Μακάριο 3 φορές τον χρόνο για να κάνουν κοπάνα.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έκαναν απεργία την περασμένη εβδομάδα. Η απεργία ήταν προληπτική. Δηλαδή δεν υπήρχε λόγος να γίνει. Απλά έκαναν απεργία μήπως και σκεφτεί η κυβέρνηση να τους δώσει λιγότερη αύξηση. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία κυβερνητικής αλαζονίας.

Παρόμοιοι και χειρότεροι απο τους εκπαιδευτικούς είναι οι βουλευτές και οι ψηλόβαθμοι κυβερνητικοί υπάλληλοί μας. Είναι πολύ λιγούρηδες και συμπεριφέρονται σαν τους Πατρίκιους της αρχαίας Ρώμης. Έχετε και εσείς στην Φινλανδία διπλές-τριπλές-τετραπλές συντάξεις και αφορολόγητα συντάξιμα επιδόματα παράστασης? Μίζες, σκάνδαλα, να χάνονται φάκελοι μόλις αποκαλυφθεί κάποια απατεωνιά, να κουκουλώνεται η υπόθεση και να μην παραιτείται κανένας?

Δωρεάν εμφυτεύματα των 17 χιλιάδων ευρώ δικαιούστε? Η εκκλησία σας είναι ζάμπλουτη, κολυμπά στο χρυσάφι και δεν πληρώνει φόρους? Τους μισθούς των ιερωμένων τους πληρώνει το κράτος όπως γίνεται εδώ? Κτίζετε και εσείς πολλές εκκλησίες αντί σχολεία και νοσοκομεία? Οι μόνιμοι κυβερνητικοί υπάλληλοι παίρνουν εφάπαξ και συντάξεις χωρίς να πληρώνουν κοινωνικές ασφαλίσεις? Ενώ οι έκτακτοι κυβερνητικοί και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν εισφορά στις κοινωνικές ασφαλίσεις αλλά όταν συνταξιοδοτηθούν παίρνουν λιγότερα απο αυτούς που δεν πληρώνουν? Οι μπάτσοι σας δεν θέλουν να εργάζονται 8άωρο και προτιμούν το 12άωρο για να πηγαίνουν δουλειά 10 μέρες τον μήνα, για να μπορούν να έχουν και 2η δουλειά? Έχετε και εσείς σχολεία που η πλειοψηφία των μαθητών είναι αλλοδαποί? Στα νοσοκομεία σας πληρώνουν οι μη δικαιούχοι ντόπιοι και τη βγάζουν τζάμπα οι ξένοι και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι? Η κυβέρνηση σας επιδοτά τους λαθρομετανάστες – πολιτικούς πρόσφυγες και δεν δίνει δεκάρα στους ντόπιους εκ μητρογονίας πρόσφυγες?

Ο μπαμπάς μου μού είπε ότι μάλλον δεν θα θέλεις να μετακομίσεις στην Κύπρο διότι είμαστε απαράδεκτοι και δεν έχουμε υπόθεση. Μου είπε ότι ίσως να είναι καλύτερα να ζητήσουμε του Καραγκιόζη (= Ευρωπαική Ένωση) να έρθει να μας βοηθήσει. Να μας δώσει καρπαζιές στην ξερή μας την κεφάλα με την μαγκούρα του μπάς και λογικευτούμε.

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά. Με υγεία και χαρά.

Ανδρέας Ταμπουρίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Μπάρνετ Λονδίνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ