Μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Μπάγερν στη Λειψία της δίνει πολύτιμο προβάδισμα επτά βαθμών στη μάχη για τον τίτλο. Απογοητεύει και πάλι η άλλοτε κραταιά Μπορούσια Ντόρτμουντ.”Μισό πρωτάθλημα” σημαίνει για τη Μπάγερν Μονάχου η εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Λειψία το Σάββατο. Οι Βαυαροί ξεπέρασαν τις απουσίες των Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρυ και έφυγαν με τους πολύτιμους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους στο φετινό πρωτάθλημα. “Η Λειψία θέλει ακόμη δουλειά για να καθιερωθεί ως νούμερο 2 στη Μπούντεσλιγκα” έλεγε προ ημερών ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Πολλοί είχαν θεωρήσει υπεροπτική τη δήλωση αυτή, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την πρόβλεψη…

Η ομάδα της Λειψίας ξεκίνησε το παιχνίδι με πολλή ενέργεια, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της στην εστία του Μάνουελ Νόιερ. Αντιθέτως, οι μόνιμοι τα τελευταία χρόνια πρωταθλητές Γερμανίας αξιοποίησαν με απόλυτη ψυχραιμία την πρώτη τους ευκαιρία, ανοίγοντας το σκορ με “κεραυνό” του Λέον Γκορέτσκα στο 38ο λεπτό και στη συνέχεια κατέβασαν ταχύτητα, με στόχο να διατηρήσουν το προβάδισμα. Όπως λέει και ο ίδιος ο Γκορέτσκα “ήταν μία οριακή νίκη. Αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε καλοί και στην άμυνα και αυτό είναι σημαντικό όταν προσπαθείς να κρατήσεις το αποτέλεσμα”.

Στους επτά βαθμούς η διαφορά για τον τίτλο

Μετά τη μεγάλη νίκη του Σαββάτου οι Βαυαροί παίρνουν διαφορά επτά βαθμών απέναντι στη Λειψία και δέκα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ. Δύσκολα θα χάσουν και φέτος το πρωτάθλημα, αλλά και η Λειψία φαίνεται ικανοποιημένη με τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ και την καθιέρωσή της στις κορυφαίες ομάδες της Μπούντεσλιγκα. Τον ίδιο στόχο έχει και η Βόλφσμπουργκ. Το Σάββατο πάντως δυσκολεύθηκε να νικήσει τη μαχητική Κολωνία, που αγωνίζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό, είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε μία απροσεξία της στιγμής. 1-0 το τελικό αποτέλεσμα για τη Βόλφσμπουργκ, απογοήτευση για τον προπονητή της Κολωνίας Μάρκους Γκίσντολ.

“Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ένα πολύ καλό παιχνίδι θα έλεγα, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο, είχαμε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και πήγαμε καλά και στην επίθεση, αλλά δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας”, συνοψίζει ο προπονητής της Κολωνίας. “Είμαστε λυπημένοι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, αλλά είδαμε και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας και νομίζω ότι οι παίκτες μου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά από αυτόν τον αγώνα…”

Απογοήτευση από την Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τα τελευταία χρόνια η Μπορούσια Ντόρτμουντ αμφισβητούσε την κυριαρχία της Μπάγερν, αλλά φέτος η ομάδα της Βεστφαλίας έχει μείνει …23 βαθμούς πίσω από τους Βαυαρούς. Το Σάββατο υπέστη μία ακόμη ταπεινωτική ήττα, εντός έδρας, από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 που βάζει πλώρη για το Τσάμπιονς Λιγκ. “Απομένουν άλλα επτά παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε όλα, αν δεν θέλουμε να αποχαιρετήσουμε την Ευρώπη”, προειδοποιεί ο τεχνικός διευθυντής της Μπορούσια Μίχαελ Τσορκ. Ο Γερμανοκροάτης προπονητής Εντίν Τέρζιτς προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα: “Κάναμε πάρα πολλά λάθη, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση”, λέει. “Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις. Στα τελευταία τριάντα λεπτά δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, αλλά δεν είχαμε ακρίβεια στην εκτέλεση. Ακόμα και μετά το δεύτερο γκολ, είχαμε τουλάχιστον δύο χαμένες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Είμαστε πολύ απογητευμένοι”.

Γιάννης Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ