Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ορκίστηκε πρόσφατα ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού. Ο κ. Γεροντόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη του νομού Έβρου και είναι Ιατρός – Ιατροδικαστής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Όπως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ενημερώθηκε μετά από σχετική επικοινωνία, ο κ. Γεροντόπουλος ανέλαβε καθήκοντα και άρχισε τις πρώτες τους επαφές και συναντήσεις στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο του.

Πολιτική πορεία

– Μέλος της Κεντρικής τριμελούς γραμματείας Μαθητικού της ΟΝΝΕΔ.
– Υπεύθυνος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
– Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
– Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.
1982 – 1984: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ – Υπεύθυνος Ιδεολογικού.
1984 – 1989: Ευρωβουλευτής. Τακτικό μέλος των επιτροπών α)Παιδείας και Πολιτισμού, β)Περιφερειακής Ανάπτυξης και γ) Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Επίσης, συμμετείχε στην επιτροπή των σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με την Κύπρο.
– Εισηγητής των εκθέσεων για τις Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας και για τις μειονοτικές γλώσσες στην Ευρώπη.
– Πρωτοβουλία για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Συνέλεξε υπογραφές από την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών και το υπόμνημά του έγινε απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
1989 – 1993: Εξελέγη τρεις φορές Βουλευτής Έβρου.
– Πρόεδρος της επιτροπής συνεργασίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ρωσικό Κοινοβούλιο.
– Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
– Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΑΣΕ.
– Μέλος της επιτροπής της Βουλής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.
– Εισηγητής στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
– Ειδικός εισηγητής του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Ε.Σ.Υ. και γενικός εισηγητής του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.
1993: Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και Εκπρόσωπος Τύπου.
2000 – 2004: Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. μεταξύ των πρώτων το 2000 και το 2004.

2007 – 2009 : Επανεξελέγη Βουλευτής Έβρου.
– Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.
– Μετείχε στις συναντήσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επικεφαλής των Ελληνικών αντιπροσωπειών.
– Υπήρξε α) γενικός εισηγητής του Νομοσχεδίου το οποίο, μεταξύ των άλλων, αναφερόταν στην αυστηροποίηση των ποινών για όσους διαπράττουν αδικήματα έχοντας παραποιημένα ή κρυμμένα τα πρόσωπά τους (κουκούλες). β) εισηγητής στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας
Οκτώβριος – Νοέμβριος 2009 : Υπήρξε από τους βασικούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.
24 Φεβρουαρίου 2010 : Αναλαμβάνει τη θέση του Υπεύθυνου της Νέας Δημοκρατίας για τα Περιφερειακά ΜΜΕ.
27 Ιουνίου 2010 : Κατά το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη μέσα στην πρώτη τετράδα ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή) .
10 Ιανουαρίου 2011 : Αναλαμβάνει και καθήκοντα Αναπληρωτή Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
6 Μαΐου 2012 : Εξελέγη Βουλευτής Έβρου ερχόμενος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Τιμητικές διακρίσεις

– Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης της ιταλικής πόλης ΚΑΜΕΡΙΝΟ και του δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.
– Είναι μέλος του AMERICAN BIOGRAPHICAL INSTITUTE. Περιλαμβάνει παγκοσμίως αυτοδημιούργητους επιστήμονες (Μέλος της ανωτέρας Επιστημονικής Κοινότητας των Η.Π.Α.).
– Το 2007, στις Βρυξέλλες τιμήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αρμενίων για τη συμβολή του στην αναγνώριση από το Ευρωκοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
– Τιμήθηκε με το Μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού και με το Χρυσό Ιωβηλαίο Προσκόπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ