Τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών που φοιτούν στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΤΕΓΠ) στο Ντίσελντορφ, δηλαδή στο σχολείο που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, είναι ανασφάλιστα κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους, αφού το ελληνικό υπουργείο Παιδείας δεν τα ασφαλίζει όπως επιβάλλει η γερμανική νομοθεσία, καταγγέλλουν γονείς. Οι γερμανικές αρχές με έγγραφό τους καλούν τους γονείς να ασφαλίσουν τα παιδιά τους, γεγονός που όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ΤΕΓΠ.

«Τα μαθήματα στα ΤΕΓΠ ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου. Περίπου ένα μήνα αργότερα , οι γονείς των μαθητών που επισκέπτονται τα ΤΕΓΠ Ντίσελντορφ έλαβαν από τον εκπαιδευτικό της τάξης, επιστολή του Συντονιστικού Γραφείου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με ημερομηνία 22.09.2010, με την οποία καλούνται να ασφαλίσουν τα παιδιά τους για το χρονικό διάστημα που επισκέπτονται τα ΤΕΓΠ. Μόνο με τον τρόπο αυτό η εγγραφή του παιδιού στο ΤΕΓΠ «θα είναι ολοκληρωμένη και απολύτως σύμφωνη με τη γερμανική νομοθεσία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πλέον ότι το κόστος ασφάλισης των παιδιών που επισκέπτονται τα ΤΕΓΠ, μάλλον ανήκει στους πόρους που «κόβονται» επειδή «αφορούν την σπατάλη και όχι την ουσία», αναφέρει η καταγγελία. Αγανακτισμένοι οι γονείς, επιρίπτουν ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας και ζητούν να πληροφορηθούν ποίος έλαβε αυτή την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση και τι σκοπούς αυτή εξυπηρετεί:

«Ποιος πήρε την απόφαση αυτή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των ΤΕΓΠ και για ποιον πραγματικά λόγο; Τι σκοπούς εξυπηρετεί; Πως είναι δυνατόν οι μαθητές του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου να είναι ασφαλισμένοι και οι μαθητές των ΤΕΓΠ που επισκέπτονται το ίδιο σχολικό κτίριο σε διαφορετική ώρα, να είναι ανασφάλιστοι; Πως είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί που παραδίδουν μαθήματα στα ΤΕΓΠ να έρχονται από την Ελλάδα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, να παίρνουν μισθό και επιμίσθιο και φυσικά να είναι ασφαλισμένοι και οι μαθητές στους οποίους παραδίδουν μαθήματα να είναι ανασφάλιστοι;

Πολίτες ποιας κατηγορίας είναι τα παιδιά που επισκέπτονται τα ΤΕΓΠ, κυρίες και κύριοι του Υπουργείου Παιδείας; Πως θα νοιώθατε εσείς εάν στέλνατε τα παιδιά σας ανασφάλιστα στο σχολείο; Αντί να αναβαθμιστούν τα ΤΕΓΠ και να συγκεντρώνουν περισσότερους μαθητές (και όχι κατ’ ανάγκη Έλληνες μόνο), υποβαθμίζονται και τείνουν να εξαφανιστούν».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μαθητές που έχουν ενταχθεί στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, και δεν φοιτούν στο ελληνικό σχολείο της περιοχής, και τα οποία επιθυμούν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα στα ΤΕΓΠ.

Πηγή: Zougla online (25 Οκτωβρίου 2010)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ