Γράφει ο Δημήτριος Παγανόπουλος – Vereinssekretär des Griechischen Sportvereins Iraklis Hellas Hannover – Γραμματέας του Ελληνικού Αθλητικού Σωματείου Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου.

 

Εδώ και τρία χρόνια διοργανώνεται στο Αννόβερο της Γερμανίας το Διεθνές Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε στιλ μικρού Μουντιάλ με όλους τους κανονισμούς της FIFA. Ένα πρόγραμμα της Γερμανικής πολιτείας και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ενσωμάτωση Πολιτών „Bürger Integration“ όλων των εθνικοτήτων.
Ήδη στην πρώτη διοργάνωση αυτού του
InternationalHannoverCUP 2011 η Ελληνική Ομάδα αναδείχθηκε πρώτη πρωταθλήτρια όπου κληθήκαμε στο δημαρχείο από τον σημερνό πρωθυπουργό κ. Στέφαν Βάηλ σε μοναδική πανηγυρική εκδήλωση για την επίσημη απονομή του κυπέλλου.

 

Και πάλι εφέτος κλήθηκαν Έλληνες ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικού ποδοσφαίSIRTAKIρου από διάφορα αθλητικά σωματεία της περιοχής για να συγκροτηθεί η Ελληνική εθνική ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 παίχτες προέρχονται από τους κόλπους του Ελληνικού Αθλητικού Σωματίου Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου.  Σε κλήρωση που είχε προηγηθεί με παρουσία των εκπροσώπων και διοργανωτών στο Δημαρχείο οι ομάδες από 20 χώρες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους και η Ελλάδα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 η Ελλάδα αισιόδοξα και με τον 1ον Τίτλο Πρωταθλήτριας 2011 στο πέτο της έκανε την εμφάνιση της στο 3ο Παγκόσμιο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αννοβέρου, και η Εθνική μας επανέλαβε το κατόρθωμα του 2011 και κατέκτησε ξανά τον Τίτλο της διεθνούς πρωταθλήτριας 2013 νικώντας στον τελικό την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Τουρκίας 4:0 αποσπώντας τον θαυμασμό από οργανωτές και φιλάθλους όλων των εθνικοτήτων, καθώς οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν κατέβει από της εξέδρες και στέκονταν έξω από την άσπρη γραμμή του αγωνιστικού χώρου κυματίζοντας Ελληνικές Σημαίες ενώ δεν σταματούσαν να ξεφωνίζουν Ελλάς, Ελλάς και περίμεναν πως και πώς να σφυρίζει ο διαιτητής την λήξη για να χυμήξουν στον αγωνιστικό χώρο και να αγαλλιάσουν τους ποδοσφαιριστές μας.

 HRAKLIS

Μετά την απονομή του Κυπέλου και την παρασημοφόρηση των Αθλητών μας από την Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης κα. Kerstin Klebe-Politze οι παίχτες μας σύρανε „Syrtaki“.

 Οι τεράστιες επιτυχίες πού επιφύλαξε το 2013 για τον Ελληνικό Αθλητισμό της περιοχής του Αννοβέρου δεν έχουν τέλος.

Ο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου, και επίσημα ο μοναδικός εν ενεργεία αθλητικός εκπρόσωπος των Ελλήνων της Κάτω Σαξωνίας και πάλι στις δόξες του.

 

Το Ελληνικό Αθλητικό Σωματείο που αγωνίζεται με τρεις ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, μας έκανε και πάλι υπερήφανους.

Το πρωτάθλημα της αγωνιστικής σαιζόν 2012-2013 έληξε με επιτυχία, η πρώτη ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Α΄ τοπικής κατηγορίας 4 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος με 12 βαθμούς προβάδισμα και από του χρόνου θα λαβαίνει μέρος  στα πρωταθλήματα της Kreisliga.

Η δεύτερη ομάδα παρόλο που απέτυχε να νικήσει την ανταγωνίστρια ομάδα των Πολωνών και να πάρει τους απαραιτήτους βαθμούς ώστε να παραμείνει στην κορυφή και να ανεδείχθη πρωταθλήτρια, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την β’ τοπική κατηγορία, ενώ η ομάδα των βετεράνων άνω των 32 κατάφερε να διατηρήσει την παραμονή της στην μεγάλη Κατηγορία.

 Για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ηρακλής Ελλάς θα προσθέσει και 4η  ομάδα στο δυναμικό της που θα αγωνίζονται παλαίμαχοι άνω των 40.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε στους φιλάθλους μας ότι μετακομίσαμε λόγο έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και την νέα σαιζόν 2013-2014 τα παιχνίδια της έδρας μας θα διεξάγονται στους αγωνιστικούς χώρους του DJK TuS Marathon στο Herrenhausen.

Και Ελληνική ομάδα Basket στο Αννόβερο.

Όμως το μεράκι και η αγάπη των Ελλήνων προς τον αθλητισμό και το ελληνικό δαιμόνιο της δημιουργικότητας δεν μας άφησε να σταματήσουμε εδώ.

Την νέα σαιζόν ανοίγει και ένα νέο κεφάλαιο για τον Ελληνικό Αθλητισμό του Αννοβέρου με την Δημιουργία της Πρώτης Καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή Ελλάς Αννοβέρου.

 

Πληροφορίες στην Ιστοσελίδα του  Σωματίου: www.IraklisHellas.de 

 


 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ