Προς: Διοικητικό Συμβούλιο ΑΝΤ1 Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενώ πλησιάζει η 37η επέτειος της 20ης Ιουλίου, ημέρας μνήμης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο σταθμός σας προβαίνει στην προκλητική ενέργεια προβολής της τουρκικής σειράς «Εζέλ» η οποία περιλαμβάνει σκηνές από την κατεχόμενη Κύπρο.

Μέσω της σειράς διαφημίζονται ξενοδοχεία, καζίνο και παράνομες επιχειρήσεις των Κατεχομένων, οι οποίες δυστυχώς έχουν κτιστεί στις κλαπείσες ελληνικές περιουσίες μας. Παράλληλα, αποτελούν χορηγούς της σειράς, οι οποίοι προβάλλονται στους τίτλους τέλους των επεισοδίων.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την προβολή μιας τέτοιας σειράς, προπαντός όταν ο πόνος του Κυπριακού Ελληνισμού μετατρέπεται σε ψυχαγωγία μέσω των τηλεοπτικών σαπουνόπερων που γυρίζουν οι Τούρκοι. Ειδικά για την περίπτωση του «Εζέλ». Πώς μπορεί ένας ελληνικός σταθμός να προβάλλει τέτοια σειρά, όταν αυτή γυρίζεται σε περιοχές όπου έγιναν αμέτρητα εγκλήματα κατά των Ελλήνων της Κύπρου όπως σφαγές αιχμαλώτων και αμάχων, βιασμοί, λεηλασίες και όταν πολλά από αυτά τα εγκλήματα όπως η καταπάτηση των περιουσιών μας καταντούν να διαφημίζονται μέσω του ΑΝΤ1;

Διερωτόμαστε δε, κατά πόσο ο ΑΝΤ1 έχει και αυτός μετατραπεί σε όργανο τουρκικής προπαγάνδας και της εθελούσιας υποταγής στους Τούρκους, η οποία κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται ελληνοτουρκική φιλία. Η προβολή τής σειράς αποτελεί προσπάθεια απενοχοποίησης των εγκλημάτων που διέπραξε και διαπράττει η Τουρκία εδώ και 37 χρόνια στο νησί μας και παράλληλα προσπαθεί να κατευνάσει και να απονευρώσει εθνικά τους Έλληνες στο μείζον θέμα του Κυπριακού Προβλήματος.

Ένας σταθμός ο οποίος θέλει να χαρακτηρίζεται από δεοντολογική δημοσιογραφία, οφείλει να πράξει ακριβώς το αντίθετο. Προπαντός ως ελληνικός σταθμός, αντί των τουρκικών τηλεοπτικών ρομάντζων, οφείλατε να προβάλετε την πραγματική όψη της κατοχής στην Κύπρο, της προσφυγιάς, των εγκλωβισμένων, των αγνοούμενων, της βεβήλωσης των εκκλησιών μας και του συνεχούς τουρκικού εποικισμού. Η ευαισθητοποίηση των Ελλαδιτών σε αυτό το ζήτημα είναι υψίστης σημασίας και ταυτόχρονα αποτελεί ένα φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στο μαρτυρικό νησί μας μαχόμενοι ενάντια σε μια άδικη και βάρβαρη τουρκική εισβολή.

Εν κατακλείδι, απαιτούμε τη διακοπή της προβολής της τουρκικής σειράς όπως και των άλλων τουρκικών παραγωγών, όσο η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη και συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Επίσης, όσο συνεχίζεται η προβολή του «Εζέλ», εμείς θεωρούμε τον ΑΝΤ1 συνένοχο στα εγκλήματα των Τούρκων και φερέφωνο των συμφερόντων τους στο νησί μας. Οφείλετε να κατανοήσετε πως όσο συνεχίζεται η κατοχή στην Κύπρο και η τουρκική προκλητικότητα στον ελλαδικό χώρο, ΔΕΝ μπορούμε σε καμία περίπτωση, να μιλούμε για ελληνοτουρκική φιλία.

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων

23 Ιουνίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ