Πανδημία, υψηλές θερμοκρασίες, χλιαροί εορτασμοί. Η Αυστραλία ετοιμάζεται για το ρεβεγιόν – στο σπίτι και όχι στους δρόμους λόγω περιοριστικών μέτρων.Με υψηλές θερμοκρασίες, με πολλά κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία μόνο σήμερα ξεπέρασαν τις 30.000 και με μάλλον χλιαρές εκδηλώσεις, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο έτος η Αυστραλία.

Η ζέστη δεν αποτελεί έκπληξη λόγω εποχής. Για την υποτονικότητα των εορτασμών, ας όψεται η παραλλαγή Όμικρον, που επανέφερε τα περιοριστικά μέτρα.

Στο μέτρο του εφικτού προγραμματίζονται επιδείξεις βεγγαλικών στις μεγαλουπόλεις. Όσοι παραδοσιακά αναμένουν τις εικόνες από την Γέφυρα στο λιμάνι του Σίδνεϊ με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα, θα τα απολαύσουν και πάλι από τις οθόνες τους.

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Ακόμη και στην Αυστραλία πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι θα καθηλωθούν στην τηλεόραση, γιατί δεν θα σημειωθεί η συνηθισμένη κοσμοσυρροή. Οι περιορισμοί αφορούν τους δημόσιους χώρους. Οι συγκεντρώσεις στα σπίτια φαίνονται πιο ασφαλείς κι αυτό γιατί η χώρα έχει μεγάλο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων -πάνω από 90%.

Το σπίτι είναι άλλωστε και ο χώρος που παραδοσιακά μαζεύονται οι ομογενείς για να καλωσορίσουν το νέο έτος. Αυτό θα γίνει απόψε σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις των Κοινοτήτων.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε και την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας να ματαιώσει τελετές που προγραμμάτιζε για τον Ιανουάριο.

Θέμης Καλλός, Σίδνεϊ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ