Την έναρξη των εκδηλώσεων θα κηρύξει ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Στην Ελλάδα και τον ερχόμενο Ιούλιο οι Μακεδόνες από όλες τις γωνιές της υφηλίου θα βρεθούν στη μητέρα πατρίδα. Συγκεκριμένα, από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί, στο Λιτόχώρο, το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ και, αμέσως μετά, στις 13 και 14 θα γίνει στη Φλώρινα το 11ο Διεθνές Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την έναρξη του 67ου Συνεδρίου θα κηρύξει στις 8 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στις 13 και 14 Ιουλίου, χορευτικοί σύλλογοι από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου θα συμμετάσχουν στο 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, στη Σιταριά Φλώρινας.

 

Πρόγραμμα

 

Συναυλία με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου καταχώριση των Αντιπροσώπων (το απόγευμα). 5:00-18:00: Τελευταία Ανώτατο Συμβούλιο Συνάντηση 5:00-6:00 μ.μ. Συνάντηση της Νεολαίας 18:00: ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κ. Γιώργος Παπαστεργίου καλωσορίζει τους συνέδρους. Εκλογές της Σύμβασης Εκτελεστικής Επιτροπής 20:00-23:00:. Επίσημα Εγκαίνια της Διεθνούς Σύμβασης από τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των οργανώσεων και των κεφαλαίων από την Ελλάδα Υποδοχή: Ειδικά προγράμματα από την Παιδική Χορωδία του Δίου και Χορωδία, Φιλαρμονική Λιτοχώρου και διάφορα χορευτικά συγκροτήματα . Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου, κ. Γεώργιος Παπαθανασίου θα προεδρεύσει στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 9πμ-12: 00 το μεσημέρι: Επίσημη Έναρξη Σύμβασης-Εγγραφή και Επιχειρήσεων Σύμβαση 12:00: Εκδρομή στον Όλυμπο και το μεσημεριανό γεύμα (εξαιρετική φασολάδα, φασολάδα ) σε ένα από τα εστιατόρια του Ολύμπου 6:00-20:00: συνάντηση αντιπροσωπείας ».

 

Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 09.00 π.μ.-12: 00 το μεσημέρι: Εγγραφή και Business σύμβασης. 12:00: Εκδρομή στον Άγιο Παντελεήμονα -το μεσημεριανό γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη στο κοντινό όμορφες παραλίες. συνάντηση 6:00-8:00 συνέδρων 21:00: Party Νεολαίας στην παραλία την Πέμπτη 11 Ιουλίου 9:00 π.μ. – 12.00μ.μ. Business σύμβασης και Υποψηφιοτήτων και Εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παν-Μακεδονική Ένωση 12:00 το μεσημέρι-1: 30 μ.μ.: μεσημεριανό διάλειμμα 1:30-15.00μμ: Παγκόσμια Συνάντηση της Παν-Μακεδονικής Ένωσης και εκλογές για τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώτατη αρχή του Αλεξάνδρειου Διεθνούς Ιδρύματος. 3:00-19:00: Γενική Συνέλευση και Εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Αλεξάνδρειο. 21:00 μεγάλο συμπόσιο και ορκωμοσία των αξιωματικών στην αυλή του Αλεξάνδρειου Παρασκευή, 12 του Ιούλη Εκδρομή στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στο όρος Μπούρινος στην Κοζάνη: http://www.mouseio-kozanis.gr/content/view/21/67/lang , el / όταν το 1878 η πρώτη οργανωμένη επανάσταση στην Μακεδονίας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έλαβε χώρα. Επισκεφτείτε την πόλη της Αιανής Κοζάνης κ.ά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Τον Ιούλιο θα είμαι στα πάτρια τα εδάφη και μιας και κατάγομαι από την Πιερία, ίσως ρίξω μια βόλτα στο Λιτόχωρον. Κάθε πρωί όταν ξυπνάω αντικρύζω την κορφή του γέρο ΟΛΥΜΠΟΥ και βλέπω τις αρχαίες μορφές των 12 ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΘΕΩΝ.Και μην ξεχνάμε κατά πως έγραψε ο αξέχα στος Γιάννης Δελόγλου….Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Κάθε καλοκαίρι στις πατρίδας τα μέρη ποιάνω το βιβλίο του Γιάννη στο χέρι και μου καιγεται η καρδιά..ΓΙΝΟΜΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ…και μία ΕΛΛΗΝΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ