Επίσκεψη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, στην εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τις νεόδμητες εγκαταστάσεις της εταιρείας φυσικών καλλυντικών ΑPIVITA, στο Μαρκόπουλο Αττικής, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μόσχο Κορασίδη και άλλους συνεργάτες.

Τον κ. Τσαυτάρη και την ομάδα του ΥπΑΑΤ υποδέχτηκαν  οι ιδρυτές της εταιρείας κα Νίκη Κουτσιανά και κ. Νίκος Κουτσιανάς, οι οποίοι ανέπτυξαν την φιλοσοφία της εταιρείας τους. Μια εταιρεία που ξεκίνησε από ένα συνοικιακό φαρμακείο στην Αθήνα το 1972 για να καταλήξει  το 1979 στην πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα.

Πηγές έμπνευσής τους για τη δημιουργία των φυσικών καλλυντικών αποτέλεσαν η μέλισσα, η ελληνική χλωρίδα και η ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη, όπως τόνισε ο κ. Κουτσιανάς και πρόσθεσε με νόημα «τα βότανα είναι χρυσάφι και η μέλισσα είναι συνυφασμένη με αυτόν το μεγάλο, χρυσό τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που στη χώρα μας έμενε για πολλά χρόνια αναξιοποίητος».

Από την πλευρά του ο κ. Τσαυτάρης  επεσήμανε τις δράσεις που προωθεί το Υπουργείο για τη σύμπραξη ανάμεσα στον πρωτογενή τομέα και το δευτερογενή τομέα της μεταποίησης καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση των εξαγωγών ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και η APIVITA αποτελεί ένα τέτοιο επιτυχημένο παράδειγμα, καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και της μεταποίησης, και εμφανίζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

 

Παράλληλα, η εταιρεία δίνει έμφαση στη σύνδεση της ποιότητας με την καινοτομία, την  έρευνα και τον εκσυγχρονισμό, τομείς που προωθεί και ενισχύει το Υπουργείο με δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα.

 

«Εμείς αναδεικνύουμε τις καινοτόμες δράσεις των εταιρειών γιατί χρειαζόμαστε, θέλουμε τέτοια πρότυπα στη χώρα μας. Αυτός είναι και ο σκοπός μας στο ΥπΑΑΤ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης και πρόσθεσε ότι «η στροφή προς την αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων που παράγει η ελληνική γη με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της  και οι ελληνικές μέλισσες, προϊόντα που αποτελούν την πρώτη ύλη για τα προϊόντα της APIVITA, δείχνει την απομάκρυνση του κόσμου από ένα χημικά καθοριζόμενο μοντέλο, προς ένα περισσότερο βιολογικά φιλικό και αειφόρο, συνυφασμένο με φυσικές παραγωγικές διαδικασίες, αλλά και τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας».

 

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της εταιρείας, όπου αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι χαρακτηρίζονται από τεχνολογία αιχμής σε θέματα ενέργειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αποτελώντας ένα από τα πρώτα οικολογικά βιοκλιματικά κτίρια παραγωγής, τεχνολογίας, μεταποίησης, συσκευασίας, αυτοματισμών κλπ. στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ