Για τα 25 χρόνια υπηρεσίας της σε Κοινωνικό Φορέα στην Γερμανία απονεμήθηκε στην συμπατριώτισσα Ιωάννα Ζαχαράκη ο Χρυσός Σταυρός της υπηρεσία της. Η Ιωάννα Ζαχαράκη είναι Φιλόλογος, Κοινωνιολόγος κατάγεται από την Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, διαμένει από το 1981 στη Γερμανία είναι  μητέρα δύο κοριτσιών, εργάζεται ως Εισηγήτρια Σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας στον Φορέα της Διακονίας Ρηνανίας Βεσταφαλίας Λίππε.

 

 

Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Ένταξης και Κοινωνικών Υποθέσων Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, της Περιφερειακής Διοίκησης Arnsberg, ο Γενικός Πρόξενος Düsseldorf κύριος Γρηγόριος Δελαβέκουρας αλλά και εκπρόσωποι της επιστήμης και εκπαίδευσης, όπως επίσης και υπάλληλοι της Διακονίας.

 

Η Ιωάννα Ζαχαράκη ήρθε ματά το απολυτήριο στην Γερμανία και σπούδασε στο Πανεπηστίο  του Aachen.  Yπηρέτησε 5 χρόνια στην Κοινωνική Υπηρεσία Solingen, προτού αναλάβει καθήκοντα ως Εισηγήτρια Σύμβουλος για θέματα ενσωμάτωσης και διαπολιτισμικότητας στον Κοινωνικό Φορέα της Διακονίας Ρηνανίας, που είναι αρμόδιο και για τα κρατίδια Saarland και Ρηνανίας-Παλατινάτου. Το Σεπτέμβριο 2012 η αρμοδιότητα της κα. Ζαχαράκη επεκτάθηκε και στην περιοχή της Βεστφαλίας.

 

Στα πλαίσια της εργασίας της η κα. Ζαχαράκη συντονίζει τις τοπικές υπηρεσίες για θέματα μετανάστευσης, συμβουλεύει τις οργανώσεις και μέλη του Φορέα της, εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών, είναι υπεύθυνη για τον προγραμματικό σχεδιασμό και μετεξέλιξη των υπηρεσιών αλλά και για θέματα επιμόρφωσης. Έχει επίσης ρόλο συμβουλευτικό ανάμεσα στα υπουργεία και στον Φορέα που εργάζετε σε επίπεδο κρατιδίου αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ενώ σχεδιάζει, συνοδεύει και διεξάγει διαπολιτισμικά προγράμματα. Έχει ειδικευτεί στον τομέα διαπολιτισμικής ικανότητας.Πάνω στον οποίο διδάσκει ως εντεταλμένη Καθηγήτρια  στο Πανεπιστήμιο του Bochum και Düsseldorf, εκτός αυτού διδάσκει επίσης σε θέματα γύρω από τις Διανθρώπινες σχέσεις, Συμπεριφορά και αντιμετώπιση διενέξεων, Διαπαιδαγώγηση Αξιών. Στα ίδια θέματα εκπαιδεύει Παιδαγωγούς καθώς επίσης και Δημόσιους Υπαλλήλους για την μεθοδευμένη και σωστή εξυπηρέτηση του κοινού. Πάνω σε αυτά τα θέματα έχει εκδόσει σειρά επιστημονικών συγγραμμάτων.

 

H Ιωάννα Ζαχαράκη δραστηριοποιείται στα κοινά και εκλέγεται από το 1999 μέχρι σήμερα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Solingen. Eίναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Αιρετών Ευρώπης.

 

 

Ο διευθυντής της κ. Ζαχαράκη NikolausImmer, ο οποίος απένειμε το Χρυσό Σταυρό, εξήρε τη δράση της συμπατριώτισσάς μας.  Ο καθηγητής Δρ. Eppenstein αλλά και ο διευθυντής της τοπικής υπηρεσίας SolingenHorstKoss, αξιολόγησαν τις πολλές δραστηριότητές της κ. Ζαχαράκη, όπως την ίδρυση δικτύων, του ελληνογερμανικού παιδικού σταθμού ΕΣΤΙΑ, την Πρωτοβουλία Διαπαιδαγώγησης Αξιών, τις επιστημονικές εκδόσεις και τα διάφορα προγράμματα, που χαίρουν δημοσιότητας,  αλλά και τον προσανατολισμό της στη επίτευξη στόχων. Όπως τόνισε ο κ. Koss, η Διακονία είναι ευτυχής που η κ. Ζαχαράκη δεν εκλέγε ομοσπονδιακός βουλευτής στο Βερολίνο, όπως είχε προτείνει το κόμμα της SPD στο Solingen, αφού στο τέλος έλειπαν μόνο λίγοι ψήφοι.

 

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Ενσωμάτωσης και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και της Περιφερειακής Διοίκησης Arnsbergκ. BarbaraBoth και κ. Hetmann ευχαρίστησαν επίσης την κ. Ζαχαράκη για την υπεύθυνη εργασία της στις ομάδες εργασίας του υπουργείου, στις οποίες εκπροσωπεί τις υπηρεσίες του Φορέα της.

 

Ο έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Δελαβέκουρας εξήρε επίσης τη πολύπτυχη δράση της συμπατριώτισσά μας και εξέφρασε περήφανος τα συναισθήματά του, για το ότι ένα μεγάλο γερμανικό ίδρυμα τιμά με το Χρυσό Σταυρό μία άξια και ικανή ελληνίδα.                              

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ