Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

 

Από φτωχοί έως μεσαίοι αυτοπροσδιορίζονται οι δύο στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Κάπα Research», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα».
Συγκεκριμένα το 69,9% των ερωτώμενων τοποθέτησαν το νοικοκυριό τους μεταξύ 3 και 5, στην κλίμακα που αρχίζει από 1 (φτωχό) τελειώνει στο 10 (πλούσιο), κάτι, που σημαίνει, ότι αυτοπροσδιορίζονται από φτωχοί ως μεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων.
Το 31,2% των πολιτών, που μετείχαν στην έρευνα αυτή τοποθετεί την έξοδο της χώρας μας από την κρίση μετά το 2020, ενώ το 34% πιστεύει, ότι η ελληνική Οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ!
Το 58,2% των ερωτηθέντων παραδέχεται, ότι ένιωσε θλίψη ή μελαγχολία για δύο συνεχόμενες εβδομάδες κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ από την έρευνα αυτή προκύπτει η σημαντική διαπίστωση, ότι το 72,2% των Ελλήνων, όταν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια, στρέφεται στην οικογένεια.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης το ανησυχητικό συμπέρασμα, ότι στην συνείδηση των συμμετεχόντων στην έρευνα, η «Χρυσή Αυγή» αναδεικνύεται ως το κόμμα, που βρίσκεται πιο κοντά στους φτωχούς πολίτες (15,5%) μετά τον «κανένα» (48,2%).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ