Η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε την Κολωνία και φαίνεται να ανεβάζει στροφές, λίγες εβδομάδες πριν τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο η Λειψία παραμένει στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα.Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε… Όταν στο Μόναχο αρχίζει το “Οκτόμπερφεστ”, η φημισμένη Γιορτή της Μπύρας, η Μπάγερν δυσκολεύεται να βρει δίχτυα, λέει η στατιστική του ποδοσφαίρου. Πραγματικό φόβητρο των Βαυαρών σε τέτοιες στιγμές ήταν η ομάδα της Κολωνίας, που είχε να χάσει στο 35 χρόνια στη διάρκεια του “Οκτόμπερφεστ”. Γιατί άραγε; Μήπως οι Βαυαροί είχαν αλλού το μυαλό τους; Μήπως έπιναν και οι ίδιοι καμιά μπυρίτσα; Ό,τι κι αν συνέβαινε, το Σάββατο η παράδοση άλλαξε, η Μπάγερν ξέσπασε και η Κολωνία έφυγε με τέσσερα γκολ από το Μόναχο.

4-0 λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα, λίγες μέρες μετά το 3-0 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ . Ψύχραιμος απολογισμός από τον αρχηγό των Βαυαρών Μάνουελ Νόιερ: “Εντάξει, παίζαμε με νεοφώτιστη ομάδα, έπρεπε να κάνουμε το καθήκον μας” λέει ο τερματοφύλακας της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας. “Είχαμε αφήσει βαθμούς απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου και στη Λειψία, αλλά εδώ κάναμε αυτό που έπρεπε, παίξαμε καλά, αξίζαμε και τη νίκη και τη διαφορά, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε…”

Ασυναγώνιστο δίδυμο Λεβαντόφσκι-Κουτίνιο

“Νεοφώτιστη” ομάδα η Κολωνία; Μάλλον υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ομάδα-ασανσέρ, που κάθε τόσο υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία, για να επιστρέψει στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα με φιλοδοξίες, οι οποίες συνήθως δεν εκπληρώνονται… Το Σάββατο πάντως, το αχτύπητο δίδυμο Κουτίνιο-Λεβαντόφσκι έκανε τη διαφορά για τη Μπάγερν. Δύο γκολ πέτυχε ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μάλιστα “χάρισε” κι ένα τρίτο γκολ στον Βραζιλιάνο Κουτίνιο, που ήρθε φέτος με δανεισμό από τη Μπαρτσελόνα, καθώς τον άφησε να εκτελέσει πέναλτι, μία αποστολή που συνήθως αναλαμβάνει ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι.

Το σχόλιο του Κουτίνιο: “Ήταν μία εκπληκτική χειρονομία από την πλευρά του. Θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ, αλλά με άφησε να βάλω το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα, είναι φοβερός τύπος…” Ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι έχει πέντε γκολ σε εννέα παιχνίδια. Από την εποχή του Γκερντ Μίλερ είχαν να δουν τέτοια αποτελεσματικότητα οι Βαυαροί, που ανεβάζουν απόδοση ενόψει και των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων απέναντι στον Ολυμπιακό.

Επιμένει η Λειψία

Κι όμως, η Μπάγερν απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή. Η Λειψία παραμένει πρώτη μετά από μία επιβλητική νίκη 3-0 εκτός έδρας απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Βέρντερ Βρέμης. Λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Μπενφίκα μέσα στη Λισαβόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ανατολικογερμανοί έκαναν νέα επίδειξη ισχύος και μάλιστα σε μία από τις πιο δυνατές έδρες της Μπουντεσλίγκα. Πάντως ο αμυντικός της Λειψίας Λούκας Κλόστερμαν δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος. “Νομίζω ότι δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, παρά το αποτέλεσμα”, λέει. “Αλλά σημασία έχει ότι στη σωστή στιγμή είμαστε εκεί, δείξαμε αποτελεσματικότητα και μετά καταφέραμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα”.

Πάντα μάχιμη η Σάλκε, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Μάιντς με 2-1, ενώ η Λεβερκούζεν δυσκολεύθηκε να επικρατήσει 2-0 της νεοφώτιστης Ουνιόν Βερολίνου. Αξιοσημείωτο και το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στη Φρανκφούρτη και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία, αν επικρατήσει, θα ισοβαθμίσει στην κορυφή με τη Λειψία.

Γιάννης Παπαδημητρίου (DPA, General-Anzeiger, kicker.de)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ