-Είναι μεγίστου βεληνεκούς λάθος… η απροθυμία του Πρωθυπουργού να συναντήσει αντιπροσώπους των αγροτών.  Επιτείνεται το σφάλμα του επειδή δεν δικαιολογεί τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχεται το αίτημά τους να τους συναντήσει. Όμως το Δημοκρατικό Πολίτευμα που έχουμε,  πρέπει να  λειτουργεί και Δημοκρατικά,  δηλαδή να εφαρμόζει Δημοκρατικούς κανόνες. Ένας από αυτούς, ο πιο βασικός είναι ο διάλογος. Όταν τον αποφεύγεις, ενεργείς δικτατορικά.  Αντιδημοκρατική το λιγότερο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αποφυγή του διαλόγου με τους αγρότες και ο κύριος Σαμαράς αρκέσθηκε μόνο να δηλώσει πως δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και πως δεν θέλει να τους κοροϊδεύει. Ένα, μόνο ένα, αλλά ένα πολύτιμο, καθησυχαστικό και λυτρωτικό θα μπορούσε να τους δώσει – ή αναμενόταν να τους δώσει-  Την ελπίδα.

-Εντάξει… ας πούμε δεν μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να τους δώσει κάποιο επιπλέον οικονομικό όφελος επί του παρόντος  – ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος- λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που βρίσκεται η χώρα μας.  Θα μπορούσε όμως να τους δεχθεί και να τους εξηγήσει τι και το γιατί μπορούσε ή δεν μπορούσε να τους δώσει.  Όφειλε αντί της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ,  ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ που έχουν οι αγρότες να τους εμφυσήσει ,  ΕΛΠΙΔΑ, ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ… με το να τους διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος  κάνει προσπάθεια μέσα στο 2013 να αρχίσει η ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας και ότι τότε η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών θα είναι  η προτεραιότητά του.

-Παραθέτω αποσπάσματα του κατωτέρω άρθρου στο οποίο διατυπώνεται η λάθος πολιτική του κ. Σαμαρά στην αντιμετώπιση αιτημάτων των αγροτών.

(….ΤΑ-ΝΕΑ|Άρθρο: Διονύσης Νασόπουλος  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2013 08:00 |…….)
(…Σκληρό ροκ κυβέρνησης – αγροτοσυνδικαλιστών…)
(…“Η κυβέρνηση δείχνει ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τον κλεφτοπόλεμο που ξεκινά στις εθνικές οδούς”…)
(…..Τακτική σταδιακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τους αγρότες επιλέγει να ακολουθήσει η κυβέρνηση μετά την απόφαση των αγροτοσυνδικαλιστών για κλεφτοπόλεμο στις εθνικές οδούς….)

(….. «Πολιτικά κίνητρα»
Έπειτα από τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, ο μόνος λόγος που τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στους δρόμους είναι επειδή στις κινητοποιήσεις τους επενδύουν πολιτικά τόσο η Κουμουνδούρου όσο και ο Περισσός, για να συντηρήσουν κλίμα κοινωνικής αναταραχής», είναι το κυβερνητικό μήνυμα…..)

-Όλα ανεξαιρέτως  τα κόμματα της αντιπολίτευσης  αφενός  δικαιώνουν τα αιτήματα των αγροτών και αφετέρου κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν τους δέχεται  για διάλογο. Τον κατηγορούν που δεν τους δέχεται, δηλαδή του προτρέπουν  να τους δεχθεί.  Δηλαδή άθελά τους  ΒΟΗΘΟΥΝ την κυβέρνηση.  Αλλά δυστυχώς ο κ. Σαμαράς πεπεισμένος ότι η αντιπολίτευση ό,τι κάνει και ό,τι λέει είναι εναντίον του, βλέπει το δάσος και δεν βλέπει το δένδρο.

-Συνοψίζοντας οι επιπτώσεις που δεν δέχθηκε ο πρωθυπουργός τους αγρότες για διάλογο είναι ευρείας διαστάσεως, επειδή έχουν  και την υποστήριξη της πλειονότητας του λαού.

Οι επιπτώσεις αυτές είναι:

-Κοινωνική αναταραχή και ανασφάλεια, βίαιος λαϊκός αντικυβερνητικός ξεσηκωμός με απεργίες, μπλόκα και καταλήψεις, κατά της κυβερνητικής βίας επειδή η βία γεννάει την αντιβία.
-Δυσμενείς επιπτώσεις στις επενδύσεις, στην καταστολή της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, την οικονομία και στα εργασιακά.
-Μείωση αξιοπιστίας στο πολιτειακό (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ) και στροφή του κόσμου στα άκρα προς τα δεξιά στη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και  προς τα αριστερά στο «ΣΥΡΙΖΑ» και στο ΚΚΕ.
-Εκλογικά: Από μια μονάδα που προηγείτο  πριν τον αγροτικό ξεσηκωμό η Ν.Δ. του σύριζα, τώρα με νέα δημοσκόπηση, αντεστράφησαν  οι όροι και προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με μια μονάδα της Ν.Δ.
-Ανάλογες μειώσεις στην κατανομή ψήφων έχουν στις δημοσκοπήσεις και τα κόμματα που συγκυβερνούν με τη Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Άρα ένα ατόπημα ενός πρωθυπουργού μπορεί να στοιχίσει πολλά για τον τόπο και τους πολίτες του. Και βέβαια και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την τρικομματική κυβέρνησή του.

Παύλος Καρκανίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ