Στο βορειοδυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας Λεβαλουά-Περέ, άγνωστο μέχρις στιγμής άτομο, έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε ομάδα στρατιωτών τραυματίζοντας συνολικά έξι, δύο από τους οποίους σοβαρά.Μέχρι αυτή την ώρα ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έπεσε πάνω σε περιπολία στρατιωτών στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, διαφεύγει της σύλληψης, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Οι αστυνομικές αρχές του διαμερίσματος Ο ντε Σεν εκτιμούν ότι υπήρχε πρόθεση στην ενέργεια.

Όπως δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα BFM-TV ο δήμαρχος Λεβαλουά, Πατρίκ Μπαλκανί, οι στρατιώτες εξέρχονταν από στρατώνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν περιπολία στο κέντρο του προαστίου, όταν τους χτύπησε το αυτοκίνητο. Είπε επίσης ότι το αυτοκίνητο κινούνταν «με μεγάλη ταχύτητα» όταν έπεσε πάνω στους στρατιώτες.

Οι γάλλοι στρατιώτες θα πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Sentinelle, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015 μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα κατά του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ. Οι στρατιώτες φυλούν μεταξύ άλλων συναγωγές, αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί, μουσεία και φυσικά την περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Νοέμβριο του 2015 η Γαλλία

Οι στρατιώτες που πραγματοποιούν περιπολίες έχουν δεχθεί αρκετά συχνά στο παρελθόν επιθέσεις. Τον Μάρτιο, για παράδειγμα, στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Παρισιού Ορλί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα, ο οποίος τους επιτέθηκε. Μόλις το περασμένο Σάββατο ένας νεαρός τράβηξε μαχαίρι στον πύργο του Άιφελ φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Περιπολία στρατιωτών τον προέτρεψε να πετάξει το μαχαίρι. Στη συνέχεια ο δράστη συνελήφθη χωρίς να προβάλλει αντίσταση. Ο γεννημένος στην Μαυριτανία Γάλλος δράστης νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2015 έχουν χάσει τη ζωή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Γαλλία 239 άτομα. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου του 2015 με 130 νεκρούς, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Afp, dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ