Συναγερμός σήμανε στο Φολκμάρσεν κοντά στο Κάσελ, όταν αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα σε πλήθος ανθρώπων που γιόρταζαν την κορύφωση του γερμανικού καρναβαλιού. Αρκετοί τραυματίες, σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στη μικρή πόλη Φολκμάρσεν κοντά στο Κάσελ όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καρναβαλικής παρέλασης, με την οποία κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την τοπική ραδιοτηλεόραση Hessenschau τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ η τοπική εφημερίδα Hessische Niedersächsische Allgemeine κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες. Mεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, ωστόσο μένει να εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες αν πρόκειται για σχεδιασμένο χτύπημα με δόλο ή για ατύχημα.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Το Φολκσμάρσεν βρίσκεται στο κρατίδιο της Έσσης. Στην περιοχή έχουν ήδη φτάσει ασθενοφόρα και ελικόπτερα. Η αστυνομία έχει ήδη μπλοκάρει τους γύρω δρόμους και έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου γινόταν η παρέλαση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία της Βόρειας Έσσης οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες παρόντων, οι οποίες κάνουν ήδη τον γύρο γερμανικών ΜΜΕ, ο οδηγός του οχήματος (μιας γκρι Mercedes) αρχικά ήταν σταματημένος κι έπειτα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πέφτοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος. Αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για νεαρό άνδρα ηλικίας 20 με 30 ετών.

Δήμητρα Κυρανούδη (DW, dpa, tagesschau)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ