Τα γερμανικά ΜΜΕ για τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα με αφορμή τον νόμο για τις διαδηλώσεις, ρεπορτάζ του RTL για βρώμικα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και σχόλιο της Bild για τις ταραχές στο Βελιγράδι.«Αντιδρώντας στον νέο νόμο για τις διαδηλώσεις χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Αναρχοαυτόνομοι και συμπαθούντες του λεγόμενου μαύρου μπλοκ προκάλεσαν βίαια επεισόδια», γράφει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ARD tagesschau.de με τίτλο «Επεισόδια στην Αθήνα»:

«Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει διαδηλωτές, που πετούσαν μολότοφ και διάφορα αντικείμενα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Στις κινητοποιήσεις κάλεσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος νόμος προβλέπει υποχρεωτική εκ των προτέρων δήλωση όλων των διαδηλώσεων. Η εισαγγελία έχει πλέον το δικαίωμα να τις απαγορεύσει, όταν υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Επιπλέον οι διοργανωτές φέρουν την ευθύνη αν προκληθούν επεισόδια ή ζημιές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι σεβαστά τα δικαιώματα όλων. Εκείνων που θέλουν να διαδηλώσουν, αλλά και εκείνων που πηγαίνουν στη δουλειά τους ή πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο».

RTL: Βρώμικα ξενοδοχεία αντί για αυστηρούς κανόνες υγιεινής

«Λόγω κορωνοϊού οι τουρίστες αναμένουν να φιλοξενηθούν σε δωμάτια ξενοδοχείων καθαρά, όπου τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που οι τουρίστες all inclusive φθάσουν σε ξενοδοχείο παρατημένο στη μοίρα του; Ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτές τις μέρες με γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα», γράφει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού προγράμματος RTL Online δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

Η γερμανική ιστοσελίδα σημειώνει:

«Στη Ρόδο: Kiotary Bay: Ήδη πριν από 15 χρόνια γερμανοί τουρίστες είχαν αποταθεί στο RTL ζητώντας βοήθεια. Η κατάσταση δεν άλλαξε τα επόμενα χρόνια. Οι διαχειριστές της μονάδας υποσχέθηκαν βελτιώσεις. Τις τελευταίες μέρες ωστόσο και πάλι τουρίστες ζήτησαν τη βοήθεια του καναλιού, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι είχαν κλείσει άλλο ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν στο Kiotary Bay.

Blue Bay Resort: Η οικογένεια Άμπερτ είχε κλείσει στο πεντάστερο Labranda Blue Bay Resort λίγα χλμ από το αεροδρόμιο της Ρόδου. Με την αιτιολογία ότι ήταν υπερπλήρες οι τουρίστες μεταφέρθηκαν 60 χλμ πιο μακριά στο τετράστερο Labranda Kiotari Bay Resort. Από άλλους τουρίστες πληροφορήθηκαν ότι και αυτοί είχαν κλείσει στο ξενοδοχείο δίπλα από το αεροδρόμιο και μεταφέρθηκαν τελικά στο Labranda Kiotari Bay Resort. Υπάρχει η υποψία ότι εδώ υπάρχει ενδεχομένως σύστημα. Mόλις έφθασε στο ξενοδοχείο η γερμανική οικογένεια αντίκρισε πελάτες του ξενοδοχείου να ζητούν επίμονα στη ρεσεψιόν να καθαριστούν τα δωμάτια και να τους δοθεί χαρτί τουαλέτας.

Στη Κέρκυρα: Labranda Sandy Beach Resort

Μετά από διαμαρτυρίες στη ρεσεψιόν για την κατάσταση του δωματίου που τους δόθηκε τα μέλη της οικογένειας Κομίν έλαβαν ένα άλλο, καλύτερο υποτίθεται. Μια πρώτη περιήγηση ωστόσο ήταν απογοητευτική. Στο μπάνιο παντού μούχλα, το τηλέφωνο του ντους βουλωμένο. Αντί για τη θέα στη θάλασσα οι γερμανοί τουρίστες αντίκρισαν μια στέγη. Στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου υπήρχαν ποντίκια, έξω είδαν παρατημένες σακούλες απορριμμάτων, ενώ πολλά πλακάκια της πισίνας ήταν σπασμένα. Καλύτερα να είχαμε μείνει στο σπίτι, λέει η μητέρα.

Μετά από διαμεσολάβηση του RTL ο τουρ οπερείτορ FTI φρόντισε έτσι ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο που αρχικά είχαν κλείσει και εποπτεύει τώρα έργα επισκευής στα εν λόγω ξενοδοχεία. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα αποζημιώσει όσους πελάτες δεν μεταφερθούν άμεσα στο ξενοδοχείο που έκλεισαν».

Bild: «Κλιμακώνεται η βία κατά του lockdown στα Βαλκάνια»

«Το κλίμα από τα Τίρανα μέχρι το Σεράγεβο είναι εκρηκτικό. Εδώ και τρεις μέρες κλιμακώνεται η κατάσταση στο Βελιγράδι λόγω των οδομαχιών μεταξύ ταραξιών και αστυνομίας», παρατηρεί η Bild με τίτλο «Κλιμακώνεται η βία κατά του lockdown στα Βαλκάνια». Η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Οι σέρβοι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι προχώρησε σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για λόγους τακτικής με σκοπό να βοηθήσει το κόμμα του να κερδίσει τις εκλογές. Και πράγματι στις 21 Ιουνίου το κόμμα SNS διασφάλισε ποσοστό 63%. Η παρενέργεια ήταν ωστόσο η έξαρση των κρουσμάτων σε πάνω από 350 τη μέρα. Αντιδρώντας ο πρόεδρος Βούτσιτς επιστρέφει και πάλι στο lockdown και προκαλεί τα χειρότερα επεισόδια από την ανατροπή του τότε προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πριν από 20 χρόνια».

Στέφανος Γεωργακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ