Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν την περασμένη Κυριακή τα μέλη των παιδικών χορευτικών τμημάτων της ελληνικής κοινότητας  Βερολίνου σε μια κατάμεστη αίθουσα από παιδιά και γονείς στο χώρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, από όπου και οι φωτογραφίες.

Την Κυριακή 13.01.2013, στις 13:00 η ώρα στους χώρους του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου θα κοπούν οι βασιλόπιτες της Ελληνικής Κοινότητας και των συστεγαζόμενων Συλλόγων.

Ιστορικό

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου ιδρύθηκε το 1975 ως διάδοχος της Ελληνικής Κοινότητας της δεκαετίας του ’60. Την 1η Ιουνίου 1990 η έδρα της μεταφέρθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο της οδού Mittelstr. 33, Berlin-Steglitz bezogen. Το ΕΚΠ συνχρηματοδοτείται από το 1990 μέσω του προγράμματς “Selbsthilfe im Griechenzentrum” από το Senatsverwaltung fur Arbeit Soziales und Frauen – Büro der Ausländerbeauftragten.

Μάθημα

Από τα μέσα του Νοέμβρη φιλοξενείται στην Κοινότητα ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Σε συνεργασία με περίπου 40 νέες και νέους εκπαιδευτικούς προσφέρεται στην Κοινότητά μας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων με έμφαση στις γλώσσες (ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά), τις τέχνες (μουσική, θέατρο, κ.α.), τις παιδικές δραστηριότητες (θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή), την ενισχυτική διδασκαλία (μαθηματικά, φιλολογικά κ.α.) και τους υπολογιστές.
Τα μαθήματα προσφέρονται σε μειωμένες τιμές για τα μέλη της Κοινότητας και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες άλλες δραστηριότητες, όπως συμβουλευτική για γονείς, προβολές ταινιών, ομιλίες κ.α. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα www.gr-gemeinde-bibliothek.de/kurse.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ