Oδηγός έπεσε πάνω σε πεζούς και σφηνώθηκε σε προθήκη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών, κοντά στην Εκκλησία στη Μνήμη του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου.Σκηνές που κάνουν τη μνήμη να επιστρέψει στο 2016. Νωρίτερα ένας οδηγός έπεσε πάνω σε πεζούς και σφηνώθηκε σε προθήκη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καλλυντικών, κοντά στην Εκκλησία στη Μνήμη του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου (Gedächtniskirche), στην καρδιά του πρώην δυτικού Βερολίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Bild το γεγονός έγινε το πρωί στις 10.30 στη διασταύρωση των οδών Rankestrasse και Tauentziehenstrasse, στην πλατεία Μπραϊντσάιντ, όπου τον Δεκέμβριο του 2016 ένα φορτηγό είχε πέσει στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 70. Τότε στο τιμόνι ήταν ένας ισλαμιστής τρομοκράτης, ο Ανίς Άμρι. Από τότε η χώρα έχει δει πολλές ανάλογες επιθέσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2016, με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται από άτομα που διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα.

Το σημείο του δυστυχήματος ένα πολύ κεντρικό με πολλούς πεζούς, καταστήματα και πολλές στάσεις λεωφορείων και του υπόγειου μετρό. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, που είναι παρούσα με τουλάχιστον 160 άνδρες και γυναίκες, και διώχνει περαστικούς. Υπάρχουν ακόμη άνδρες της πυροσβεστικής, πολλά ασθενοφόρα για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ έχει προσγειωθεί και ελικόπτερο του γερμανικού ΕΚΑΒ που μεταφέρει συνεχώς τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον οκτώ έως δώδεκα, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Ο οδηγός του αυτοκίνητου της μάρκας Ρενό επιχείρισε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη από περαστικούς, τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα. Η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες. Ο Τίλο Κάμπλιτς, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Βερολίνου, δεν ήταν σε θέση να πει, εάν επρόκειτο για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ή εάν ο οδηγός έπεσε πάνω στους πεζούς με πρόθεση.

Ειρήνη Αναστασοπούλου/Bild/dpa/rbb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ