Βερολίνο: Κεφαλογιάννη και Φούχτελ στο περίπτερο του Φεστιβάλ Ολύμπου – Γρ. Παπαχρήστος – πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο: «Όλες οι χώρες του κόσμου, όλοι οι πολιτισμοί της γης, σε μια πόλη και ανάμεσά τους το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Φεστιβάλ της Πιερίας, της Μακεδονίας, το Φεστιβάλ  της Ελλάδας».

Στη διεθνή τουριστική  έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ 2014, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, συμμετείχε από 5 έως 9 Μαρτίου και το Φεστιβάλ Ολύμπου, με τον  πρόεδρο του κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο. Το περίπτερο τberlin1ης Κεντρικής Μακεδονίας όπου φιλοξενήθηκε και το Φεστιβάλ Ολύμπου, επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον γερμανό Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.  Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον  πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο.
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στη συνεργασία της Γερμανίας και των άλλων δύο γερμανόφωνων χωρών, της Αυστρίας και Ελβετίας, με το Φεστιβάλ Ολύμπου το 2014. Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. τους προσκάλεσε στα εγκαίνια του Φεστιβάλ που θα γίνουν στις 5 Ιουλίου στο Δίον, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκαν. Στη συνέχεια πρόσφερε στην μεν ελληνίδα υπουργό το λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ στο γερμανό υφυπουργό το λεύκωμα του Ολύμπου. Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον κ. Παπαχρήστο για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και ζήτησε να έχει περισσότερες πληροφορίες για το φετινό  πρόγραμμα και τη γενικότερη δράση του. Ο κ. Φούχτελ ευχαρίστησε για την τιμή να είναι η Γερμανία μεταξύ των τιμώμενων χωρών το 2014 και παρότρυνε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία προς το συμφέρον και των δύο χωρών, ενώ συγχρόνως δήλωσε λάτρης του Ολύμπου και του ελληνικού πολιτισμού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε στο περίπτερο του ΕΟΤ η παρουσίαση του Φεστιβάλ Ολύμπου από τις γιγαντοοθόνες της έκθεσης, παρουσία του Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στο Βερολίνο κ. Ελευθερίου Οικονόμου, υπευθύνου του προγράμματος «Via Egnatia» στο οποίο συμμετέχει ο ΟΡ.ΦΕ.Ο., του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Γιώργου, του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Θεσ/νίκης κ. Βασίλη Κανάκα, της πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας -και νυν αντιπεριφερειάρχη περιφέρειας Κρήτης- κ. Μαρίας Λιονή, των προέδρων των Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιου και Θεσ/νίκης κ. Αριστοτέλη Θωμαΐδη, εκπροσώπων ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, γραφείων τουρισμού, καθώς και πολλών επισκεπτών.
Την Παρασκευή επισκέφθηκε το περίπτερο ο γερμανός πρώην γενικός πρόξενος στη Θεσ/νίκη κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάιερ, που σήμερα κατέχει  ανώτατη θέση στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο κ. Ομπερμάιερ είναι ως γνωστό ένας από  τους βασικούς συντελεστές της συνεργασίας  Γερμανίας και Φεστιβάλ Ολύμπου.  Στην έκθεση είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ έκαναν επαφές από κοινού με αρκετά γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία τουρισμού για την προσέλκυση τουριστών στην Πιερία με αφορμή το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο στη διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκε τα περίπτερα των Τουριστικών Οργανισμών και των άλλων δύο τιμώμενων χωρών Αυστρίας και Ελβετίας και είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής, από τις οθόνες του ΕΟΤ, έγινε αφιέρωμα στον Όλυμπο και παρουσιάστηκε σχετικό  video  του γνωστού Κατερινιώτη εκπαιδευτικού  Γιάννη Μπεϊνά.
Να σημειωθεί ότι και στα δύο περίπτερα, της Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΟΤ, τις πέντε ημέρες που διήρκησε η έκθεση, διανεμήθηκε στους χιλιάδες επισκέπτες διαφημιστικό υλικό του Φεστιβάλ Ολύμπου. Επίσης, προσφέρθηκαν και τοπικά κρασιά της Πιερίας που ήταν προσφορά των οινοποιών του Κίτρους Πιερίας Αδάμου και Χρυσοστόμου
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι έγινε παραδεκτό από όλους τους αρμόδιους της ελληνικής αποστολής στο Βερολίνο, πως το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο διεθνές πολιτιστικό γεγονός.
Tέλος, με την επιστροφή στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, σε δηλώσεις του στον τύπο, μεταξύ άλλων είπε:
«Η συμμετοχή του Φεστιβάλ Ολύμπου στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, ήταν μια πρωτόγνωρη πρόκληση και εμπειρία.  Όλες οι χώρες του κόσμου, όλοι οι πολιτισμοί της γης, σε μια πόλη και ανάμεσά τους το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Φεστιβάλ της Πιερίας, της Μακεδονίας, το Φεστιβάλ  της Ελλάδας. Μικρό αλλά εντυπωσιακό, άγνωστο αλλά φιλόδοξο και τολμηρό. Αποφασισμένο να κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση νέων φίλων και θαυμαστών από όλο τον κόσμο. Η  προσπάθεια να εξελιχθεί το Φεστιβάλ Ολύμπου σε διεθνές πολιτιστικό γεγονός έχει βέβαια πολύ δρόμο ακόμα. Τώρα όμως είμαστε στην ευθεία αυτού του δρόμου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως τα στελέχη του Γραφείου Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου, το Γερμανικό Προξενείο Θεσ/νίκης και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή συμμετοχή του Φεστιβάλ Ολύμπου στην έκθεση του Βερολίνου».

ΦΩΤΟ:
1.      H Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γερμανός Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.  Χανς Γιόακιμ Φούχτελ κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον  πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο
2. Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Γιώργου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ