Το  ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν καθώς και για την ανάπτυξη τουριστικών επενδυτικών σχεδίων που σχετίζονται με τη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην έκθεση ITB. Όπως  δήλωσε η υπουργός « υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό, διαπιστώνουμε αυξητικές τάσεις και κυρίως διεύρυνση της εκτίμησης για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Η έκθεση του Βερολίνου μας μεταφέρει θετική εικόνα που ενθαρρύνει τις προβλέψεις μας ότι το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα».

Η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον  γερμανό υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Φούχτελ. Όπως επισημάνθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα εισέρθει σε φάση υλοποίησης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ελλάδας Γερμανίας σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων και ανέργων στον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φούχτελ θα έλθει στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να υπογραφεί σχετική συμφωνία. Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι μπορούν να αναληφθούν κοινές δράσεις που αφορούν: στις τουριστικές επενδύσεις στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τουρισμό, στις διαδικασίες αναβάθμισης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας σε όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών.

Η κυρία Κεφαλογιάννη παρουσίασε στον κ. Φούχτελ την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα δημιουργίας υποδομών, παροχής διευκολύνσεων σε επενδύσεις, και τους άξονες του νέου αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης. Επίσης η υπουργός επισήμανε στον υπουργό γερμανό Εργασίας ότι η Ελλάδα επενδύει στην εξωστρέφεια, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την πρωτογενή παραγωγή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η  κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον κ. Friedrich Joussen CEO της TUI καθώς και με εκπροσώπους άλλων διεθνών τουριστικών πρακτορείων. Στις συναντήσεις αυτές οι συνομιλητές της εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά και ανάφεραν ότι το παραδοσιακό τουριστικό ενδιαφέρον των γερμανών για την Ελλάδα φέτος είναι ιδιαιτέρως αυξημένο που σημαίνει ότι αυτό θα καταγραφεί και στις αφίξεις που θα σημειωθούν με την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Η υπουργός μετέφερε στους συνομιλητές της ότι ο ελληνικός τουρισμός πλέον αναπτύσσεται βάσει στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αναδιαρθρωθεί το εθνικό τουριστικό προϊόν, μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, των διαδικασιών, και του επικοινωνιακού μοντέλου προβολής. Την αυξητική αυτή τάση ανάφεραν στην υπουργό και οι εκπρόσωποι των ελληνικών τουριστικών φορέων που επισκέφθηκαν την ΙΤΒ και συζήτησαν σε επιχειρηματικό επίπεδο με ομολόγους τους. Σημειώνεται ότι η κυρία Κεφαλογιάννη παράθεσε χθες ομιλία σε εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Εξωστρεφεια-τουρισμός-επενδύσεις», την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer και ο ΕΟΤ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ