“Θέλουμε να είμαστε χώρα ενσωμάτωσης. Η ενσωμάτωση είναι μία διαδικασία που εμπεριέχει συμμετοχή. Για μία χώρα εξαγωγική όπως η Γερμανία που έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες δημογραφικές προκλήσεις, η διαπολυτισμική αρμοδιότητα είναι σημαντική και το εξειδικευμένο προσωπικό απ όλο τον κόσμο είναι καλοδεχούμενο και ένας μεγάλης σημασίας εμπλουτισμός της κοινωνίας μας,” τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ καλοσωρίζοντας τους προσκεκλημένους της στην 6η σύνοδο κορυφής για την Ενσωμάτωση.
“Η 6η σύνοδος κορυφής εκπέμπει ένα πολύ σημαντικό σήμα αναγνώρισης προς όλους τους μετανάστες στην χώρα μας μαζί με ένα σαφές μήνυμα υποδοχής σε όλον τον κόσμο. Λόγω του δημογραφικού προβλήματος και της έλλειψης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην Γερμανία είναι χρέος μας να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό όλων των οικογενειών των μεταναστών. Για να είναι η χώρα μας και μελλοντικά ανταγωνιστική πρέπει όλες οι πόρτες μας να είναι ανοιχτές για κάθε καλά καταρτισμένο μετανάστη. Χρειαζόμαστε έναν πολιτισμό αληθινού καλωσορίσματος και αληθινής αναγνώρισης! Αυτό είναι και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους πολλούς νέους και καλά εκπαιδευμένους μετανάστες από την Νότια Ευρώπη.” Αυτά τόνισε η εντεταλμένη Υπουργός της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ενσωμάτωση, καθ. κα. Μαρία Μπέμερ κυρήσσοντας την έναρξη της συνόδου.
Στην σύνοδο συμμετείχαν μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου κας. Άγκελα Μέρκελ 120 προσωπικότητες που είχαν συμβάλλει στην διαμόρφωση και διατύπωση του Εθνικού Σχεδίου Ενσωμάτωσης. Σύμφωνα με αυτό όλο και περισσότερα παιδιά από οικογένειες μεταναστών επισκέπτονται γυμνάσια και λύκεια και πολλοί λιγότεροι είναι αυτοί που αποφοιτούν χωρίς απολυτήριο, μάλιστα λιγότεροι και από τους ίδιους τους Γερμανούς. Η ανεργία των μεταναστών έπεσε από το 18,1% το 2005 στο 9,6%  το 2011. Ο αριθμός των επιχειρηματιών με μεταναστευτική καταγωγή αυξήθηκε από το 2005 μέχρι το 2011 κατά 28% και έφθασε τους 726.000. Υπολογίζεται ότι κάθε 20ος εργαζόμενος στην Γερμανία απασχολείται από επιχείρηση που ανήκει σε ιδιοκτήτη με ξένη καταγωγή.
Περισσότερα: http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Pressemitteilungen/BPA/2013/05/2013-05-28-boehmer-Integrationsgipfel.html
http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Artikel/2013/05/2013-05-28-integrationsgipfel.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ