OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την κατάθεση στεφάνων,  το Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2013 και ώρα 16.30  μ.μ στο μνημείου του Ελληνισμού στην πλατεία Petöfi ο Ελληνισμός της  Βουδαπέστης τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πραγματοποιήθηκε  η κατάθεση στεφάνων: από τον Πρέσβη  της   Ελληνικής  Δημοκρατίας στη Βουδαπέστη  Γιαννακάκη Δημήτρη, τον  πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντώνη Θεοχάρους,  τον Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιο, και από τους εκπροσώπους:  της  Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης,   του Διαπολιτιστικού Μακεδονικού Συλλόγου , του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας , της Ελληνικής Νεολαίας Βουδαπέστης, της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνογερμανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών .

Τέλος ακολούθησε  πανηγυρική δοξολογία   για  την Εθνική μας Επέτειο της   28ης Οκτωβρίου 1940   στο Παρεκκλήσιο της Εξαρχίας  επί της οδού  Vaci 55 . Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μητροπολίτης  Αρσένιος, στον OLYMPUS DIGITAL CAMERAχαιρετισμό του ζήτησε από όλους εθνική ομοψυχία και ομόνοια για τις δύσκολες στιγμές που περνάει και πάλι η πατρίδα μας . Τέλος ο πρέσβης της Ελλάδος διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών  για τον απόδημο Ελληνισμό και επί πλέον τόνισε  και αυτός  για την ενότητα των ελλήνων.  Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο νέος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Την ίδια μέρα το βράδυ  η  Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας  διοργάνωσε γιορτή προς τιμή της εθνικής επετείου  με συμμετοχή όλων των ομογενών.

Βουδαπέστη 27.10.2013
Ο Γραμματέας
Βασίλης ΣταματόπουλοςOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ