Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011. Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκηρύσσει εφέτος για έκτη φορά διαγωνισμό για το Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών. Το βραβείο απονέμεται για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Το Α’ βραβείο είναι ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γερμανικών στη Γερμανία διάρκειας μίας εβδομάδας, το Β’ ένας φορητός υπολογιστής τύπου laptop και το Γ’ βραβείο μια αξιόλογη σειρά βιβλίων. Τα βραβεία θα απονείμει ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δρ Roland Wegener σε μια ειδική για την περίσταση εκδήλωση στην πρεσβευτική κατοικία τον Ιούνιο 2011.

Τα σχολεία έχουν ενημερωθεί ήδη από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ενδεδειγμένοι υποψήφιοι μπορούν να προταθούν μέχρι τις 8 Απριλίου 2011.

Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας το αργότερο μέχρι τις 8 Απριλίου 2011, η ακριβής διεύθυνση του οποίου είναι:

Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Μορφωτικό Τμήμα
υπ’ όψη κυρίας Δημητρακοπούλου
Θέμα: Βραβείο Καθηγητή 2011
Καραολή και Δημητρίου 3
10675 Αθήνα

Το σχετικό έντυπο υποβολής πρότασης καθώς και περαιτέρω πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας (http://www.athen.diplo.de).

Η κριτική επιτροπή για την επιλογή των υποψηφιοτήτων αποτελείται από εκπροσώπους: Της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Γενικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, των Ινστιτούτων Goethe Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, των Συλλόγων Καθηγητών της γερμανικής γλώσσας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ