Με μεγάλη επιτυχία και πολύ ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η πρώτη βράβευση των αριστούχων μαθητών των γαλλόφωνων σχολείων της πόλης των Βρυξελλών, στην αρχαία Ελληνική.
 hpeirotesΗ τελετή απονομής των βραβείων ΑΞΙΟΣ έλαβε μέρος στον ιστορικό και καλλιτεχνικό χώρο atelier Marcel Hastir παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής πρεσβείας, της ορθόδοξης Εκκλησίας, του συλλόγου Θρακιωτών και των υπευθύνων παιδείας της πόλης των Βρυξελλών.
Οι έξι μαθητές βραβεύτηκαν απο τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βελγιου που δώρισε απο ένα βιβλίο και μια δωροεπιταγή FNAC αξίας 100€ σε κάθε μαθητή. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του φιλελληνικού θεάτρου “théâtre des Martyrs” που δώρισε σε κάθε μαθητή δυο ετήσιες συνδρομές!
Η τελετή συνεχίστηκε με μια εκπληκτική συναυλία κλασικής μουσικής από τον  ταλαντούχο ντουέτο της Gayane Grigorian (βιολί) et Thomas Maillet (κλασική κιθάρα) και ολοκληρώθηκε γύρω απο ένα πλούσιο μπουφέ με εδέσματα της Ηπείρου και ελληνικό εκλεκτό κρασί. Και άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές των Βελγικών σχολείων που τιμούν τον Ελληνισμό με ότι καλύτερο έχει να προσφέρει: τα Γράμματα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ