Περίπου 400.000 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών πρόκειται να εμβολιαστούν με το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer. Πράσινο φως για συνολικό εμβολιασμό παιδιών μέχρι αρχές 2022.Ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με υποκείμενα νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, άσμα, καρκίνο, ηπατίτιδα, νεφρά, διαβήτη, παχυσαρκία, καθώς και αυτά που ζουν με ομάδες υψηλού κινδύνου ή ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Σε 400.000 υπολογίζονται τα παιδιά της κατηγορίας αυτής, ενώ τα εμβόλια είναι ειδικά, παιδιατρικά εμβόλια της Pfizer, τα οποία περιέχουν τρεις φορές λιγότερα αντιγόνα από αυτά των ενηλίκων.

Για τον εμβολιασμό του συνόλου των παιδιών της ηλικίας 5-11 ετών η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει το πράσινο φως τέλη του 2021 ή αρχές του 2022. Ήδη έχει παραγγείλει και αναμένεται να παραλάβει μέσα στον Δεκέμβριο 2 εκ. παιδιατρικά εμβόλια της Pfizer. Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται αποκλειστικά από γιατρούς και νοσοκόμους.

Ανησυχητική η κατάσταση στη χώρα

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι πλέον «αναγκαιότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Παρά την επιθυμία να παραμείνουν όσο το δυνατό τα σχολεία ανοιχτά, η κατάσταση είναι ανησυχητική: Πέρα από το πέμπτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που σαρώνει τη χώρα, πλανάται πλέον και η Όμικρον με τις νέες ιδιαιτερότητές της στα παιδιά.

Τα τελευταία στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου έδειξαν ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες έως 9 ετών ξεπέρασε το 6% την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (601 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων). Πρόκειται δηλαδή για το υψηλότερο ποσοστό ανά ηλικιακή ομάδα στον γαλλικό πληθυσμό.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ