Οι προετοιμασίες των κομμάτων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022 έχουν ξεκινήσει. Υποψήφια για την προεδρία από τους Σοσιαλιστές η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό.Διάλεξε τη Ρουάν και όχι το Παρίσι η Αν Ινταλγκό για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τη γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2022, με την επίγνωση ότι πρέπει να δώσει πιο εθνικό χαρακτήρα στη στενόχωρη παριζιάνικη ετικέτα της ως δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της έγινε μπροστά από περίπου 300 άτομα, με φόντο δυο γερανούς στην αποβάθρα του Σηκουάνα -μια αλληγορία για τη ζωή του πατέρα της, ο οποίος εργαζόταν στο ναυπηγείο Καντίξ της Ισπανίας. Οικογένεια μεταναστών που ξέφυγαν από τη δικτατορία του Φράνκο και έφθασαν στη Λυόν, όπου μεγάλωσε η Αν.

«Θέλω όλα τα παιδιά της Γαλλίας να έχουν την ίδια τύχη με εμένα. Είμαι υποψήφια για να προσφέρω ένα μέλλον σε όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

«Πιστή στο κόμμα αλλά πάντα ελεύθερη»

Εργασία, επαναβιομηχανοποίηση, εκπαίδευση, μείωση των ανισοτήτων, μετανάστευση, είναι οι λέξεις κλειδιά στο πρόγραμμα που ετοιμάζει και που αναμένεται να δημοσιευθεί προσεχώς. Προσεχώς και το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εσωτερική ψήφο τέλη του μήνα θα αποφασίσει εάν επιλέγει ή όχι την Ινταλγκό να το εκπροσωπήσει.

Με ψυχραιμία η δήμαρχος Παρισίων απαντά: «Παραμένω πιστή στο κόμμα αλλά πάντα ελεύθερη». Αυτό τονίζει άλλωστε στο βιβλίο της, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα με τίτλο «Μια Γαλλίδα γυναίκα».

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ