Σε σπαζοκεφαλιά των ημερών έχει μετατραπεί το θέμα της μάσκας στα γαλλικά σχολεία μετά την απόφαση Μακρόν για το άνοιγμά τους: Γίνεται μάθημα με μάσκα, θα είναι υποχρεωτική και για ποιες ηλικίες;Με χθεσινή έκθεσή του το Υγειονομικό Συμβούλιο παρ’ ότι συμβουλεύει ότι είναι προτιμότερο να γίνει τον Σεπτέμβριο το άνοιγμα των σχολείων, προτείνει σειρά μέτρων για την περίπτωση που ακολουθηθεί η προεδρική απόφαση για άνοιγμα στις 11 Μαΐου. Η χρήση μάσκας, συνιστά το Υγειονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για μαθητές από 11έως 18 ετών, κάτι αδύνατο για τις μικρότερες ηλικίες. Υποχρεωτική η μάσκα και για το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, πιστεύοντας ότι το μάθημα μπορεί να γίνεται με μάσκα.

Το γεύμα θα πρέπει να το παίρνουν τα παιδιά στις τάξεις τους και όχι σε τραπεζαρίες, στα δε διαλείμματα θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάμειξη μαθητών από διαφορετικές τάξεις.

Οι υγειονομικοί και οι πολιτικοί

Οι Υγειονομικοί δηλώνουν ότι είναι αδύνατο να γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ πριν από το άνοιγμα των σχολείων, γιατί θα πρέπει να γίνουν σε 14 εκατ. άτομα με ανανέωση των τεστ σε 5 έως 7 ημέρες, για να είναι αποτελεσματικά.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε δικαιολογήσει το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Μαΐου με την αύξηση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση για τα παιδιά των λαϊκών τάξεων.

Το Συμβούλιο δηλώνει ότι λαμβάνει μεν υπόψη την πολιτική αυτή απόφαση, από μέρους του, όμως επισημαίνει τους κινδύνους και επιμένει στην τήρηση των μέτρων.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ