stilianidis2[1]Στη Γερμανία, με ένα πρόγραμμα γεμάτο ομιλίες και συναντήσεις εργασίας, βρέθηκε τις μέρες αυτές ο εντεταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων που μέχρι στιγμής επιτυγχάνει η Ελλάδα.

Στις 25 Ιανουαρίου ήταν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας της Κεντρικής Γερμανίας- Έσσης. Παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική, επανέλαβε ότι είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ η θεσμοθέτηση της ψήφου των ομογενών και η επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων και δεσμεύτηκε να στείλει βιβλία στα σχολεία της περιοχής που δεν έχουν πάρει ώστε τα ελληνόπουλα να μη χάσουν τη γλώσσα και τη ρίζα τους.

Την επόμενη μέρα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον εντεταλμένο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και Υφυπουργό Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ επισκέφθηκαν την καγκελαρία της Έσσης όπου τους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτή Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης, Ολοκλήρωσης και Ευρώπης κ. Jorg-Uwe Hahn. Εκεί, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τα αποτελέσματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις αδερφοποιήσεις Δήμων και περιέγραψε την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης με στόχο την έξοδο από την κρίση. Μίλησε και για τη νέα Ευρώπη ως κοινό όραμα που πρέπει να ενώσει κυβερνήσεις και λαούς. Στην αντιφώνησή του ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός κ. Hahn επαίνεσε την Ελλάδα και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τη συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος που είχε καλλιεργηθεί για τη χώρα μας στη Γερμανία.

Ακολούθησε επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου από το χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων σε πρότυπη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Γερμανίας. Εκεί, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας παραρτημάτων στην Αθήνα και στο νομό Ροδόπης. Στο παράρτημα αυτό, θα μπορούν να φοιτούν Έλληνες και ξένοι φοιτητές αποκτώντας πιστοποιημένο τίτλο και εξασφαλισμένη θέση εργασίας σε ελληνικά ξενοδοχεία που στηρίζονται από την TUI. Η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ να λειτουργήσει παράρτημα στη Ροδόπη συνοδεύτηκε και με την κατάθεση σχετικού φακέλου που είχε προετοιμάσει για λογαριασμό του βουλευτή Ροδόπης ο δήμαρχος Μαρώνειας- Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης.

Την ίδια μέρα, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος μίλησε ενώπιον των μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Έσσης για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στη χώρα μας σε όλους τους τομείς και κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν ή να συνεργαστούν με υφιστάμενες ελληνικές εταιρείες που θα τους ενδιέφερε η εξωστρέφεια.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με ομιλία και κοπή πίτας στο σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Φρανκφούρτης για τα βήματα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στην εκλογική περιφέρεια του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, στην πρόσκληση του οποίου ανταποκρίθηκε ο Έλληνας συνάδελφός του προκειμένου να τον στηρίξει ενόψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών. Σε μια ανοιχτή τελετή στο δημαρχείο της περιοχής του Μέλανα Δρυμού, ο δήμαρχος της πόλης τίμησε τον Θρακιώτη πολιτικό για τη συμβολή του στην βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και τους δημάρχους της περιοχής αλλά και σε πλήθος κόσμου, μίλησε για την καλή συνεργασία που είχε με τον υπουργό τους και για το πώς πέτυχαν δουλεύοντας μαζί τους τελευταίους έξι μήνες να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η λαμπρή τελετή έκλεισε με τη δημοτική συμφωνική ορχήστρα να παίζει συρτάκι και τους δύο υπουργούς να βάζουν όλες τις αρχές της πόλης να χορέψουν στους ελληνικούς ρυθμούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το σπίτι του Γερμανού ομολόγου του, στο χωριό του, γεύτηκε τη γερμανική φιλοξενία και τον κάλεσε να του ανταποδώσει την επίσκεψη στο πατρικό του σπίτι, στην Ξυλαγανή Ροδόπης.
Το παραγωγικό πολιτικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό γεγονός. Οι δύο υπουργοί, μαζί με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής εγκαινίασαν ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, δημιούργημα ενός Έλληνα επενδυτή, του Θρακιώτη Βασίλειου Πέτσα. Στη δεξίωση που ακολούθησε, ενώπιον των Γερμανών δημοσιογράφων, ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε:

stilianidis1[1]“Σήμερα νιώθω ειλικρινά υπερήφανος γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα, στη θερμή σας φιλοξενία να απαντήσω με τα εγκαίνια μιας ποιοτικής επένδυσης που έκανε στην περιοχή σας ένας συμπατριώτης μου και καλός φίλος, ο νέος επιχειρηματίας Βασίλης Πέτσας. Αυτό δείχνει τη δύναμη και την ποιότητα που έχουμε οι Έλληνες όταν αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε. Όπως βλέπετε, δε ζητούμε μόνο επενδύσεις αλλά είμαστε και εμείς έτοιμοι να κάνουμε. Ζητούμε συνεργασία, γι’ αυτό και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε και εσείς τη χώρα μας και ιδιαίτερα τη Ροδόπη και τη Θράκη για να διαπιστώσετε και εκεί πόσες ευκαιρίες υπάρχουν για επιχειρηματικές συμπράξεις”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου στο περιοδικό Focus, στη Deutsche Welle, στην ελληνική κρατική τηλεόραση καθώς και στον γερμανικό και ελληνικό Τύπο, αναδεικνύοντας το θετικό ρόλο της Ελλάδας και μιλώντας για την Ευρώπη που μας ενώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ